Kan je onderwijs geven in een unit?

Kan je onderwijs geven in een unit?

Units zijn niet alleen in de bouw prettig, maar ook voor in het onderwijs. Het biedt het onderwijs meer ruimte en klaslokalen. Veel scholen zijn ook in bezit van units. De manier van lesgeven in een unit is ook prettig. Wil jij nou ook zo’n fijne unit huren of zelfs kopen? Dan ben jij bij ‘’Dit is plek units’’ aan het juiste adres. Twijfel jij of het wel echt zo ideaal is om erin les te krijgen en of het geen nadelen heeft voor leerlingen en leraren? Lees dan dit artikel verder. 

Het zorgt voor betere samenwerkingen

Het is allemaal wat minder ruim. Je moet dus creatief nadenken en samenwerken. Kinderen leren hoe ze moeten samenwerken en in oplossingen te denken. De units zijn niet te klein, maar zijn in het algemeen wat kleiner dan de normale klaslokalen. Het is echter ook weer heel fijn om in een kleiner lokaal te zitten. Leraren kunnen dan een betere begeleiding bieden. Deze begeleiding is voor sommige kinderen noodzakelijk. Een taakverdeling en samen overleggen is in een unit van belang. Je kan gemakkelijk communiceren met meerdere groepjes tegelijk en daardoor leren de kinderen ook te overleggen. Je kan er aan de unit ook toiletvoorzieningen aan toevoegen. Zo hoeven de kinderen niet ver van het lokaal te lopen en ben je ze ook niet een tijdje kwijt. Het is daarom ook ideaal voor de lagere groepen. Het inzetten van units in het onderwijs is dus mogelijk en heeft een positieve werking. Het is zelfs mogelijk om de units te gebruiken als tijdelijke huisvesting of als opslag. De units zijn tijdens een verbouwing ook ideaal. Je bent dan dichtbij de verbouwing en je kan dan toch nog prettig wonen met sanitaire voorzieningen. Het is ook ideaal om de unit in je achtertuin te zetten en iemand die je lief hebt erin laten wonen die niet meer alleen op zichzelf kan wonen. De units geven veel opties. Neem contact op met ‘’Thuis aan Huis’’ voor de zorgunits.

Welke groepsgrootte levert bij unitonderwijs het beste resultaat voor de leerprestaties van de leerlingen?

Een kleine klasomgeving beïnvloed over het algemeen de leerprestaties positief zoals je al kon lezen. Het biedt alleen geen mogelijkheden voor grotere groepen. De units zijn ideaal voor groepen die ongeveer uit 20 man bestaat. Houdt er dan ook rekening mee of het niveau van alle leerlingen gelijk is. Het is prettiger werken als de leerlingen een gelijkmatig niveau hebben.