De beste manieren om je huis te isoleren

De beste manieren om je huis te isoleren

Met de stijgende energieprijzen wordt er veel gezocht naar manieren om te besparen op energiekosten. Isoleren is een van de manieren waarop je jouw energierekening laag kunt houden, want zo houd je je huis warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Dat betekent dat je dus al snel kunt besparen. Weet jij hoe je jouw huis goed kunt isoleren? Wij vertellen je hier graag meer over!

Begin bovenaan: het dak isoleren

Zoals veel mensen weten, stijgt warme lucht op. Dat betekent dat er in de winter veel warmte richting het dak gaat. Wanneer deze niet goed geïsoleerd is, gaat een deel van deze warmte verloren en dat is zonde. Je dak isoleren is bovendien een van de meest rendabele ingrepen om je huis te isoleren. Dakdekkersbedrijf Eigenhuis helpt je bij het isoleren van je dak, zodat jij ook kunt profiteren van een beter geïsoleerde woning. Bij Eigenhuis krijg je bovendien 15 jaar garantie op de werkzaamheden die zij voor je verrichten.

Dubbelglas en isolatie bij ramen

Ramen zijn vaak een van de oorzaken van kou in je huis in de winter. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden voor beter isolerende ramen. Dubbelglas kan al een klein beetje helpen, maar je kunt beter kiezen voor HR++ of triple glas. HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen. Zoals de naam al verraadt, bestaat triple glas uit drie glasplaten met een coating en isolerend gas. Hierdoor isoleert het erg goed. Er is nog een goed isolerende optie, namelijk vacuümglas. Dit is dubbelglas wat erg goed isoleert, maar dit is wel duurder dan de andere glassoorten.

Isolatie van boven tot onder: vloerisolatie

Wil je koude voeten voorkomen? Dan is vloerisolatie een ideale oplossing. Je vloer voelt prettiger aan en je energierekening valt lager uit, win-win dus! Wanneer je jouw vloeren isoleert, blijft de warme in je huis beter hangen, waardoor je cv-ketel minder hard hoeft te werken om je huis lekker warm te houden in de winter. Zeker wanneer je vloerverwarming hebt of overweegt om dit te installeren, is vloerisolatie een fijne toevoeging aan je huis.

De duivel zit in de details

Kleine aanpassingen kunnen ook al veel helpen. Je kunt bijvoorbeeld naden en kieren goed afsluiten, folie achter radiatoren plakken of isolerende gordijnen ophangen. Zo hoef je geen gigantische bedragen te betalen, maar draag je wel bij aan een betere isolatie van je huis.