Voedingsmiddelen die je beter niet kunt eten als je wilt afvallen

Voedingsmiddelen die je beter niet kunt eten als je wilt afvallen

Het kan best lastig zijn om af te vallen. Er is zoveel informatie te vinden op internet, maar ieder lichaam werkt anders. Wel zijn er een aantal producten die je in vrijwel alle gevallen beter kunt laten staan wanneer je wat kilo’s kwijt wilt raken. Een aantal van deze voedingsmiddelen delen we vandaag in dit artikel. 

Frisdrank 

Frisdranken zoals cola en sinas bevatten vaak veel suiker. Deze drankjes bevatten daarnaast ook veel calorieën, maar je hersenen registreren de drankjes niet als eten. Daardoor zal je er geen vol gevoel van krijgen en zul je daarnaast ook gewoon blijven eten. Als je wilt afvallen, kun je volgens de diëtisten van Samen Sterk Tilburg frisdranken dus beter laten staan. Ook fruitsappen bevatten veel suiker en geven je geen voldaan gevoel, ondanks dat het zo gezond lijkt. Heb je dorst? Kies dan liever voor een gezonder alternatief zoals water of thee. 

Overbewerkt voedsel

Veel producten die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen, zijn bewerkt in de fabriek. Vaak is er aan deze producten veel zout en suiker toegevoegd om ze lekker te laten smaken. Wanneer je wilt afvallen, kun je beter gaan voor verse, onbewerkte voedingsmiddelen. Zo weet je precies wat je eet en krijg je niet onbewust meer calorieën binnen. Probeer dus zoveel mogelijk zelf te koken met verse groenten en kruiden, zo zet je lekkere maaltijden op tafel waarvan jij precies weet wat erin zit. 

Snoep, koekjes en taart

Deze voedingsmiddelen bevatten ontzettend veel toegevoegd suiker en transvet. Ze zijn calorierijk, maar zijn niet voedzaam. Hierdoor zullen ze niet lang een vol gevoel geven en zul je snel weer honger krijgen. Heb je toch zin in iets zoets? Pak dan een stuk pure chocolade en combineer dit met een stuk fruit. Hier zul je langer vol van zitten en het bevat naast suikers ook nog voedzame stoffen. 

Alles met mate 

Natuurlijk hoef je niet altijd gezond te eten om af te vallen. Het is echt niet erg om op een verjaardag een keer een gebakje te eten, zolang het daar dan ook bij blijft. Als je over de gehele dag maar meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, zal je blijven afvallen. Wel is het belangrijk om ook te focussen op de inname van vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen, zodat je naast slank ook gezond blijft.