Waarvoor kun je shea butter gebruiken?

Waarvoor kun je shea butter gebruiken?

Shea butter is een soort plantaardig vet dat wordt bewerkt en door mensen voor diverse zaken wordt gebruikt. Het brengt veel verschillende voordelen met zich mee en is dan ook erg populair. Oorspronkelijk is shea butter van kleur een beetje ivoorachtig, maar wanneer het bewerkt is voor gebruik wordt het als product al snel wit-achtig. Het wordt onder andere als één van de ingrediënten toegevoegd aan veel crèmes en zalfjes, maar ook een los potje shea butter kopen is gewoon mogelijk. Hieronder lees je meer over waarvoor je het product kunt gebruiken.

Droge en soepele huid

Shea butter is vaak een goede keuze als je last hebt van een droge huid of als je simpelweg een soepelere huid wilt. Wanneer je het product gebruikt voor droge huid is één van de voordelen ervan dat het een hydraterende werking heeft. Daarnaast verbetert shea butter de vochtbalans en bevat het ook nog eens gezonde vitamines. Dit zijn dan ook onder meer de redenen dat shea butter aan veel gezichtscrèmes wordt toegevoegd als ingrediënt.

Littekens en rimpels

Shea butter kopen van Butterwise is verder ook een erg goede optie als je last hebt van littekens en rimpels. Uiteraard is het niet zo dat het product er altijd voor kan zorgen dat iedere litteken of rimpel ineens verdwijnt, maar het laten vervagen van vele littekens is met shea butter wel mogelijk. Dit komt mede doordat er in de boter de vitamines A en E zitten. Deze vitamines kunnen ervoor zorgen dat littekens een stuk minder zichtbaar worden. Ook pigmentvlekken minder zichtbaar te maken kan shea butter een erg goede keuze zijn.

Na een zware training

Wanneer je zwaar hebt getraind en je lichaam behoorlijk hebt belast kan shea butter een erg ontspannend effect opleveren. Na een goede training is het van cruciaal belang je lichaam de kans te geven om te herstellen. Rust is hierbij uiteraard belangrijk, maar ook shea butter kan hier op een positieve manier aan bijdragen. Als je dus iemand bent die regelmatig traint, dan kan shea butter kopen van Butterwise ook een goede keuze zijn voor jou. Goed zorgen voor je lichaam is immers erg belangrijk.