Huisdieren die niet veel aandacht nodig hebben

Huisdieren die niet veel aandacht nodig hebben

Je bent hard aan het werk maar als je thuis bent wil je nog wel wat hebben om naar uit te kijken in plaats van je saaie televisie. Dan kies je voor een huisdier wat niet te veel aandacht nodig hebben en op zichzelf het ook wel uithouden zolang jij ze maar eten geeft en hun leefomgeving schoon houdt. Dan hebben wij hier de perfecte huisdieren voor je.

 

Katten

Zelfs als je in een appartement woont is de een goede keuze. Katten vinden het prima om alleen te zijn, sommigen vinden het juist fijner om alleen te zijn. Je moet ze natuurlijk wel de aandacht geven die ze nodig hebben als je weer thuis komt van je werk, of als je vrij bent. Want ook katten vinden menselijk contact heel fijn zoals geaaid worden of geknuffeld.

 

Vissen

Vissen zijn natuurlijk ook een hele goede optie. Deze hebben namelijk alleen maar eten nodig en een schoon aquarium nodig. De meeste vissen als huisdier zijn zoetwatervissen. Deze vissen worden als ‘gemakkelijk’ bestempeld omdat ze gewoon in leidingwater gehouden kunnen worden. Maar niet alle zoetwatervissen vinden leidingwater heel fijn, pas daarom wel op met welke soort vis je koopt.

 

Koop nooit je aquarium en vissen tegelijkertijd. Elk aquarium heeft een opstartfase nodig van enkele dagen tot weken. De kans is groot dat je vissen sterven als je ze op dezelfde tijd er in zou zetten bij het kopen van je aquarium.

 

Voor een nieuw aquarium voor je vissen kun je een kijkje nemen bij Warentuin voor een ruim aanbod aan aquariums.

 

Hamsters

Deze kleine dieren zijn fantastisch. Je kan ze knuffelen, ze zijn schattig en gedragen zich op hun eigen manier. Het zijn dan ook de perfecte toevoeging aan een gezin, zowel voor kind als volwassene. Ook hamsters hebben aandacht nodig, ze moeten gevoed worden, er moet met ze gespeeld worden en hun kooi moet eens in de zoveel tijd verschoont worden.