Tips voor een effectieve powernap

Tips voor een effectieve powernap

Wanneer je net iets te weinig slaap hebt gepakt, is het misschien een idee om in de middag snel een powernap te nemen. Powernaps zijn kort en krachtig, en als je dit doet op de juiste manier, dan pak je weer voldoende energie om weer verder te gaan werken of studeren. Op https://unamatras.nl/ kun je een hele fijne matras aanschaffen die je 100 dagen kan uitproberen, dus waarom zou je dan niet beginnen met een effectieve powernap? Maar hoe heb je een effectieve powernap? Wij geven jou enkele tips om meer uit je dutje te halen.

Zo haal jij het meeste uit je middagdutje

Vele onderzoeken hebben bewezen dat een dutje te nemen in de middag vele voordelen met zich meebrengt, zoals meer rust, minder stress, meer productiviteit en het is goed voor je gezondheid. Reden genoeg dus om een moment van rust te pakken midden op de dag!

Een tip voor een effectieve powernap is dat het beste is om niet langer dan 20 minuten te slapen. Tijdens deze periode blijf je namelijk in een lichte slaap, waardoor je makkelijker wakker worden. Als je langer slaapt dan 20 minuten (bijvoorbeeld een uur), dan is het veel moeilijker om wakker te worden, waardoor je veel vermoeider bent dan voordat je ging slapen.

Een andere handige tip voor een effectieve powernap is om te kijken naar het moment en welke tijd je een dutje wil doen. Volgens de meeste specialisten is het ideale moment voor een powernap in de late middag: tussen twee en drie uur ‘s middags. Het wordt trouwens ook afgeraden om laat op de dag een powernap te doen, omdat dit je nachtrust negatief kan beïnvloeden. Hierdoor kun jij je juist slaperig of vermoeid voelen. Bovendien is het beter om niet een dutje te nemen wanneer je last hebt van een jetlag. Het is dan beter om even te relaxen in je hotelkamer of bij het strand.