Tips voor een citytrip in Madrid

Tips voor een citytrip in Madrid

Madrid is een mooie, levendige stad, vol terrasjes en mooie bezienswaardigheden. De beste tijd om een tripje naar Madrid te plannen is in het voorjaar of in het najaar. In de zomermaanden kan het namelijk heel erg warm worden in de stad. In dit artikel geven we je een aantal tips van dingen die je zeker niet mag missen wanneer je hierheen gaat. 

Plaza Mayor

Wanneer je aankomt in de stad en je jouw bagage hebt afgezet bij het hotel, loop je eerst richting het mooie Plaza Mayor. Dit is een van de grootste en bekendste pleinen in de stad. Hieraan zitten veel leuke terrasjes verbonden, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Als je echt mee wilt doen met de locals bestel je een lekkere Sangria met calamares. De favoriet van heel veel ‘Madrileños’, zoals de inwoners van de stad zichzelf noemen. Een huis kopen in Estepona kan via Villanovaspain.com.

Puerta del Sol 

Puerta del Sol is het centrale plein van Madrid. Dit plein is niet alleen het middelpunt van Madrid, maar ook het nulpunt van heel Spanje. Vanuit hier vertrekken alle snelwegen richting de rest van Spanje. Op het plein is ook het bekendste beeld van Madrid te zien:  ‘Oso y Madroño’ (‘De beer en de aardbeienboom’).

Het Prado museum

Bij een stedentrip hoort natuurlijk ook dat je wat van de cultuur mee krijgt. Het Prado Museum, voluit ‘Museo Nacional del Prado’, wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. In dit museum zijn werken van verschillende grote Spaanse kunstenaars te zien. Daarnaast hangen er ook veel werken van toonaangevende kunstschilders uit andere West-Europese landen, zoals Rubens en Rembrandt. Aan de zijkant van het museum zit een Koninklijke Botanische tuin met daarachter het beroemde Retiro park. Leuk om alles met elkaar te combineren dus!

De markt in Madrid

Wanneer je op een zondag in Madrid bent, is het leuk om even een bezoek aan ‘El Rastro’ te nemen. El Rastro is de grootste vlooienmarkt van Madrid met maar liefst 3500 kraampjes. Je kunt hier veel leuke souvenirs vinden. Denk aan kleding, boeken en sieraden. El Rastro vindt elke zondag plaats van negen uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags en is gratis om te bezoeken.