Tips voor op vakantie gaan met de motor!

Tips voor op vakantie gaan met de motor!

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om met de motor op vakantie te gaan. Dit geeft namelijk het ultieme gevoel van vrijheid! Wanneer je dit echter nog nooit gedaan hebt, zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. Met de motor op vakantie gaan is namelijk wel wat anders dan bijvoorbeeld een vliegreis. Je kunt minder dingen meenemen, en zult ook andere dingen moeten regelen. Daarom geven we in dit artikel tips voor op vakantie gaan met de motor. 

 

Je motorkleding

Wanneer je met de motor op vakantie gaat zul je verschillende landen doorkruisen en dus bij verschillende temperaturen op de motor zitten. Hoog in de Alpen zal het bijvoorbeeld kouder zijn dan in Spanje. Ook zal het ‘s ochtends vroeg kouder zijn dan in de middag. Het is dus belangrijk dat je hier op voorbereid bent. Neem bijvoorbeeld wat dikke motorkleding mee en wat dunne motorkleding. Je kunt ook gebruik maken van onderkleding. Zorg ook dat je voorbereid bent op regen. Denk tevens aan een paar zomerhandschoenen en een paar winterhandschoenen. 

 

Hygiëne

Of je nou gaat kamperen in je eigen tentje of in hotels gaat overnachten, het is altijd verstandig om wat spullen voor je hygiëne mee te nemen. Denk hierbij aan een scheerapparaat, shampoo, zeep, toiletpapier, deodorant, tandpasta en een tandenborstel. 

 

De planning

Sommige mensen plannen hun hele motorvakantie route van te voren. Andere mensen plannen juist weer helemaal niks en kijken wel waar ze uit komen! Bepaal dus voor welke van deze twee opties jij gaat. Wanneer je voor de avontuurlijke optie kiest, is het wel verstandig om een beetje een idee te hebben naar welke landen je toe wilt. In sommige gebieden heb je namelijk bepaalde milieustickers nodig om er te mogen rijden. Ook is het een goed idee om een navigatiesysteem mee te nemen voor als je verdwaald. 

 

Een goede helm

Ook tijdens vakantie staat je veiligheid centraal. Zorg dus dat je een goede motorhelm hebt. Naast bescherming, verminderd dit ook geluidsoverlast tijdens het rijden. Wel zo fijn als je lange tochten gaat afleggen! Je kunt bijvoorbeeld een integraalhelm kopen bij Champion Helmets.