Het einde van het vaarseizoen is inzicht

Het einde van het vaarseizoen is inzicht

Het einde van het vaarseizoen is helaas inzicht. Het is tijd om uw boot in de winterstalling te plaatsen voor de komende wintermaanden. Sommige boten blijven tijdens de winter in het water liggen. Dit is verre van bevorderlijk. Kou, regen en ijs kunnen veel schade aanbrengen waardoor u in het voorjaar veel extra werk en kosten heeft om uw boot vaarklaar te maken.

Wanneer kunt u het beste beginnen met het winterklaar maken van uw boot.

Het vaarseizoen eindigt meestal eind oktober. Als u dan besluit uw boot uit het water te halen en deze in de winterstalling te plaatsen maakt dit een mooie gelegenheid om uw boot winterklaar te maken. Want als uw boot op de trailer staat kunt u overal gemakkelijk bij. Zo kunt u er zeker van zijn dat u het volgende vaarseizoen zonder zorgen het water op kunt!

Met deze zes handige tips heeft u binnen no time uw boot winterklaar:

 • Zorg goed voor uw buitenboordmotor
  Het is erg belangrijk dat u uw buitenboordmotor tijdens de wintermaanden goed verzorgd. Ververs bijvoorbeeld de motorolie en verschoon de filters. Ook kunt u alle andere vloeistoffen checken. Zo zorgt u ervoor dat de motor geen schade oploopt tijdens de winter of tijdens de eerste keer varen in het vaarseizoen.
 • De techniek
  Het is een goed idee om het gas en de elektra op uw boot te checken. Haal eventuele gasflessen van boord en sla ze ergens anders op.
 • Toilet en drinkwatervoorziening
  Laat uw watertank leeglopen en spoel deze handmatig met zeep uit. Dit is erg belangrijk om nare bacteriën te voorkomen. Ook moet u uw toilet droogpompen en vervolgens met antivries doorpompen en dan naar buiten toe afsluiten.
 • Romp en dek
  Maak de romp en het dek van uw boot goed schoon. Het vuil kan zich in de winter vast gaan zetten met nare plekken. Een handige aanschaf is een afdekzijl.
 • Check uw uitrusting
  Loop ook even uw uitrusting na. Zijn er genoeg reddingsvesten aan boord? Zo kunt u deze nog voor de start van het vaarseizoen aanschaffen.

Hoe vindt u een goed aangeschreven bedrijf om uw boot te stallen?

Veel booteigenaren hebben de gemakken van een erkende winterstalling ondervonden. Zo kunt u er voor kiezen een winterstalling te nemen die voorzien is van camera’s, of een stalling waar ze uw boot een onderhoudsbeurt kunnen geven. Zo hoeft u zelf uw boot niet winterklaar te maken. Met de zoekterm “winterstalling” kun u gemakkelijk online zelf bedrijven vinden met een winterstalling voor uw boot. Vaak kunt u vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.