Hoe helpt een taalreis met het verbeteren van een vreemde taal?

Hoe helpt een taalreis met het verbeteren van een vreemde taal?

Wil je op een leuke manier een nieuwe taal ontdekken of je huidige talenkennis eenvoudig verbeteren? Dan kun je kiezen uit diverse opties. Zo kun je een tijdje vrijwilligerswerk in het buitenland doen, in het buitenland gaan studeren of een programma volgen op een buitenlandse high school. Daarnaast kun je ook kiezen voor een taalreis. Zo’n taalreis is een gezellige en ook een ontzettend leerzame ervaring waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Wil je vanuit Nederland op een taalreis gaan? Dan kun je kiezen uit verschillende aanbieders, waaronder TravelActive. Het handige van een georganiseerde taalreis is dat veel zaken al voor je geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan een accommodatie, lesmateriaal, extra activiteiten en natuurlijk een goede taalschool!

Hoe leer je de taal?

Op de gewenste bestemming volg je natuurlijk lessen in jouw favoriete taal. Zo kun je onder meer kiezen uit Engels, Spaans, Italiaans en Duits. Het grote voordeel van de taalreis is dat je telkens samen bent met leeftijdsgenoten die net als jij heel gemotiveerd zijn om beter te worden in deze taal. Ook na elke lesdag ga je er samen op uit en probeer je de nieuwe zinnen en woorden direct uit in een leuk café, restaurant of misschien wel een leuke sportgelegenheid. Je bent elke dag opnieuw intensief met de taal bezig en bent minder gericht op het Nederlands. Hierdoor merk je al na een paar dagen dat je steeds vaker gaat denken in de nieuwe taal die je aan het leren bent. Zo ga je automatisch steeds meer over in die taal en ontwikkel je je vaardigheden steeds verder.

Zit ik alleen op de taalschool of kan ik ook nog wat van het land zien?

Natuurlijk breng je elke dag van je taalreis diverse uurtjes door op de taalschool. Alleen zo kun je een goede basis leggen voor de nieuwe taal. Toch is er ook voldoende ruimte om de omgeving te verkennen. Zo kun je tijdens een Spaanse taalreis in Peru de prachtige oude bouwwerken van de Inca’s bekijken en geniet je tijdens een taalreis Engels in San Diego Amerika van de heerlijke stranden.