Met deze vier tips maak je jouw appartementencomplex veiliger

Met deze vier tips maak je jouw appartementencomplex veiliger

Niemand zit te wachten op een inbraak, dat is iets wat zeker is. Maar hoe voorkom je een inbraak? Het voorkomen van een inbraak kan soms nog wel eens en uitdaging zijn. Als VvE zijnde kun je het inbrekers wel een stuk moeilijker maken. Met deze vier tips maak je jouw appartementsgebouw veiliger en houdt je indringers beter buiten de deur. 

Investeer in sterke ramen en deuren

Een ruit van enkel glas is zo ingetikt, voor dubbel glas is hier toch wat meer geweld voor nodig. Ook veiligheidsglas en automatische rolluiken verhogen de veiligheid. Door de rolluiken haken inbrekers af en kiezen ze voor een woning op complex waar ze makkelijker naar binnen kunnen komen, dit weten ze door ervaring bij Centiss VvE beheer

Ga voor sloten met het SKG-keurmerk

Gebruik zowel voor de algemene buitendeuren, als voor de voordeuren van de appartementen sloten met het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe veiliger het hang- en sluitwerk is. Zet ook goede sloten op de draairamen van appartementen op de begane grond. Meestal komen inbrekers namelijk binnen via deuren of ramen op de begane grond. 

Cameratoezicht

Installeer ook meerdere camera’s op bepaalde plekken in het appartementencomplex. Dit kan bijvoorbeeld bij de hoofdingang en achteringangen zijn. Het inzetten van camera’s vraagt natuurlijk wel om een investering van het VvE.

Neem een kluis 

Dit is een investering die je voor jezelf kunt doen. Vaak is dit een goede optie als een appartementseigenaar veel kostbaarheden in huis heeft, zoals dure sieraden. Informeer wat de maximale waardeberging van een kluis is. Check ook of dit voor jouw inboedelverzekering een juiste kluis is.