Zo kun je kalkaanslag weg krijgen

Zo kun je kalkaanslag weg krijgen

Kalkaanslag in je waterleidingen, op je kraan of de douchekop is een vervelend probleem, waar veel mensen mee te maken krijgen. Zeker als je in een gebied woont met kalkrijk ofwel hard water, krijg je vroeg of laat van doen met kalkaanslag. Gelukkig valt er aan dit probleem iets te doen. In dit artikel lees je hoe je snel en effectief van kalkaanslag af kunt komen!

Laat een waterontharder bevestigen in je waterleidingsysteem

Een manier om direct en definitief van kalkresten af te komen, is door een waterontharder van een schoonwater expert softwatersystems.nl in je waterleiding netwerk te laten bevestigen. Een waterontharder van schoonwater expert softwatersystems.nl is een apparaatje dat ervoor zorgt dat de kalk in het water wordt geneutraliseerd en opgelost. Hierdoor wordt het water weer zacht en voorkomen je een hoop narigheid, zoals lelijke kalkresten of kranen die door te weinig ruimte in de leidingen niet meer goed werken.

Gebruik een reinigingsmiddel met azijn

Naast een waterontharder van de schoonwater expert softwatersystems.nl kun je kalkaanslag ook prima verwijderen door azijn te gebruiken en daarmee de aanslag te lijf te gaan. Maak een doek goed vochtig met natuurazijn en veeg hiermee de douchedeur en de buitenzijde van leidingen en kranen goed af. Als je geen azijn in huis hebt, kun je in plaats hiervan ook kiezen voor een vloeibare wasverzachter. Meng een vol dopje wasverzachter met een halve liter warm water en maak daar een sopje van. Doe een klein beetje vloeistof op een doek en je krijgt de kalk snel weg. Met name voor het verwijderen van kalk op keukentegels en douche tegels is dit een probaat middel!

Kalk verwijderen uit kranen en douchekoppen doe je op deze manier!

Als er kalkaanslag in je kraan of douchekop zit, kan het gevolg zijn dat je te maken krijgt met een slappe waterstraal. Dit probleem kun je oplossen door de kraankop en douchekop los te schroeven en deze een halve dag in een bakje met schoonmaakazijn te leggen. Spoel de onderdelen daarna af en wrijf ze droog met een doek. Vervolgens hoef je alleen nog maar de betreffende onderdelen weer vast te zetten en… Klaar is Kees! Je bent voorlopig verlost van die nare kalk en kunt er weer tegenaan!