Drie tips om jouw tuin leuk aan te kleden

Drie tips om jouw tuin leuk aan te kleden

Drie tips om jouw tuin leuk aan te kleden

Wanneer je tuin er als één geheel uitziet en goed bij je huis past is het makkelijker een goede indruk te maken op nieuwe mensen, zoals je baas of nieuwe buren. Het is ook belangrijk om je comfortabel te voelen in je eigen tuin. Soms is het echter moeilijk om je tuin op de juiste manier aan te kleden, daarom hebben we in dit artikel wat tips voor jou opgesteld.

De juiste tuinmeubelen kiezen

Een centraal punt in de tuin zijn de tuinmeubelen. Daarom is het belangrijk om de tuinmeubelen te kiezen die bij jou passen. Dingen waarover je moet nadenken zijn de uitstraling die je jouw tuin wilt geven en de functionaliteit die je nodig hebt. Bij uitstraling is het belangrijk dat de meubelen ook bij jouw huis passen. Wat voor soort meubelen heb je in huis, denk aan een donkere of lichte kleur en van welk materiaal zijn deze? Qua functionaliteit kun je denken aan de grootte van de meubelen en bijvoorbeeld de hoogte van de tafel. Een lage tafel is mooier als loungeset, maar een hogere tafel is natuurlijk handiger om aan te eten. Om tuinmeubelen in Den Bosch te kopen kunt u bij Tuintrend terecht, zij zullen je ook verder kunnen helpen met je keuze.

Zorg voor gezellige verlichting

Verlichting is iets wat je tuin echt af kan maken. Leuke lantaarns in de tuin ophangen zal zorgen voor een uitnodigende uitstraling wanneer het donker is en de zithoek verlichten natuurlijk ook. Dit kun je bijvoorbeeld doen door lampenslingers op te hangen. Het is nu helemaal in om wat grotere lichten die aan een snoer zitten op te hangen als verlichting. Als je hier genoeg van weg hangt zal het genoeg licht geven om je zithoek te verlichten zonder andere lampen. Op deze manier krijgt jouw tuin gelijk veel meer sfeer.

Verzorg je planten

Misschien is dit wel overduidelijk, maar een verzorgde tuin is ook een leuke tuin. Dorre, bruine bladeren is niet erg aantrekkelijk en geeft ook geen verzorgde uitstraling. Groene bladeren en mooi gekleurde bloemen aan de andere kant maken je tuin compleet. Dus geef het lokale tuincentrum nog eens een bezoekje en knap je tuin op, zodat jouw tuin altijd een goede eerste indruk achter laat.