Tips om je zwembad te onderhouden

Tips om je zwembad te onderhouden

Heb je hulp nodig voor het onderhouden van je zwembad? Geen zorgen we gaan je daar in dit artikel een aantal tips voor geven. Bij een zwembad onderhouden komt veel kijken, je hebt hier vaak toch wel wat kennis voor nodig en middelen die je moet aanschaffen om je zwembad te onderhouden We gaan je er alles over vertellen.

Bladeren en ander zichtbaar vuil 

Het is erg belangrijk dat je jouw zwembad schoon houdt. Het zwembad wordt al snel vies door  dingen zoals insecten, bladeren of takjes. Je kan het probleem van bladeren in je zwembad snel oplossen door middel van een bladernet voor je zwembad van de beste kwaliteit. Er zijn verder veel andere manieren en mogelijkheden om je zwembad te reinigen en om vuil in je zwembad te voorkomen. Een zwembadafdekking gebruiken is een manier om je zwembad af te dekken en onder andere te beschermen tegen vuil. Simpelweg gebruik maken van schepnetten om vuil uit het water te halen, werkt ook altijd goed. Je hebt ook bodemschepnetten, deze zijn perfect om de bodem van je zwembad schoon te houden als dat nodig is. Als de wanden van je zwembad vies zijn, kan je hiervoor speciale borstels gebruiken om de wanden schoon te maken.

Fijn vuil

In je zwembad kan ook fijn vuil zitten zoals zand. Ook hiervoor zijn veel manieren en mogelijkheden om het schoon te maken. Het klinkt misschien een beetje gek maar je kan je zwembad stofzuigen. Deze zwembadstofzuiger sluit je aan op een zwembadpomp en zo kan je makkelijk al het fijne vuil opzuigen. Je zwembad kan ook vies worden door kalkaanslag of vorming van roest. Je kan dan bijvoorbeeld folie en linerreinigers gebruiken. Je kan ook nog allerlei reinigingsvloeistoffen toevoegen, die kunnen onder andere helpen bij het verwijderen van vettige aanslag op de waterlijn van je zwembad.

Waterbalans

Zorgen dat de waterbalans van je zwembad goed is, is erg belangrijk. De waterbalans is opgebouwd uit vier waarden; pH-waarde, chloorwaarde, alkaliteit en hardheid van het water. Als een waarde niet goed is, beïnvloedt dat ook de andere waardes en raakt het uit balans. Zorg dus dat iedere waarde op orde is en dat je dat in de gaten houdt. Hiervoor zijn ook allerlei hulpmiddelen zoals parameters.