Welke keukentafel past bij jou?

Welke keukentafel past bij jou?

Het kan een enorme klus zijn om keukentafels te vinden die bij je passen. Zo moet je rekening houden met de vorm, maar ook met de grootte van de tafel. En hoe weet je nou welke keukentafel er het beste in de ruimte past? In dit blog zal je alles lezen over de verschillende vormen tafels en wat ze jou kunnen bieden.

Een gezellige ronde eettafel

Wil jij graag een gezellig eethoekje construeren? En houd je er van om met z’n allen knus aan tafel te zitten? Dan is de ronde eettafel de keukentafel voor jou! Vaak kiest men voor deze tafel, omdat het eigenlijk in iedere ruimte een gevoel van gezelligheid met zich meebrengt. Daarbij zijn ronde keukentafels zowel geschikt voor kleine ruimtes, als voor grote ruimtes. 

Hoeveel ruimte je ook hebt, een ronde eettafel is in principe altijd goed! Daarbij is een ronde tafel veel minder gevaarlijk dan een hoekige tafel. Er is namelijk minder kans om je te bezeren, aangezien er geen harde punten zijn.

De welbekende rechthoekige tafel

Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een rechthoekige tafel. Het is namelijk makkelijk om deze tegen de muur te zetten. Je hebt dan gelijk een eethoek. Vaak ligt het een beetje aan de ruimte waar je deze tafel plaatst. Ook voor als je vaak mensen over de vloer hebt, is deze tafel geschikt. Je hoeft alleen maar een extra stoel aan te schuiven en je bent klaar. 

De unieke ovale eettafel

Een unieke keuze is de ovale eettafel. Dit is ook een keukentafel die je minder vaak ziet dan bijvoorbeeld een rechthoekige tafel. Juist daarom is dit een echte eyecatcher van de kamer!.

De knusse vierkante eettafel 

Vaak kiezen mensen niet voor een vierkante tafel, omdat het niet geschikt is voor meerdere personen. Echter klopt dit niet! Je zou denken dat een vierkante tafel hooguit 4 zitplekken heeft, maar dat hoeft niet zo te zijn. Net zoals bij iedere andere tafel kun je een vierkante tafel ook kopen in verschillende groottes.