Hoe maak je van je tuin een ontspanningsplek?

Hoe maak je van je tuin een ontspanningsplek?

 

Na een intensieve dag wil je tot rust kunnen komen in de tuin bij je woning. Hoe maak je van de tuin een heuse ontspanningsplek? In dit artikel lees je er meer over! Vaak stelt men dat een tuin het verlengde van de woonkamer moet zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je in deze missie slaagt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een buitenkleed op het terras, in de stijl van het interieur binnen je woning. Zou het contrast tussen de tuin en je woon- of eetkamer te groot zijn, dan laat dit de tuin rommelig ogen. Iets wat bepaald niet ontspannend werkt! Reden genoeg om na te denken over de inrichting van de tuin. Het kan hierbij interessant zijn om het gebruik van een spa in je tuin te overwegen. Een alternatief voor een spa is een (opblaasbaar) zwembad. Heb jij hier al eens aan gedacht? 

 

Voordelen van een spa in de tuin bij je woning 

De keuze voor een spa biedt verschillende voordelen. Het warme water van de spa laat je volledig tot rust komen en ontspannen. Van een spa wordt daarbij gezegd, dat het je beter laat slapen. Dit valt te verklaren door het feit dat het warme water de gevoelens van stress doen laten verminderen. Belangrijk voordeel van een spa ten opzichte van een zwembad zit in het feit, dat je de spa het hele jaar door kunt gebruiken. Ook in de herfst en winter biedt deze voldoende plek om te ontspannen. Het water in het zwembad zal in die seizoenen te koud zijn. Plaats de spa onder een overkapping, om de kans op vervuiling van het water te verkleinen. Je kunt natuurlijk ook voor het gebruik van een kap over de spa zelf kiezen. 

 

Comfortabele loungeset op het terras 

Niet alleen een spa helpt je tot rust te komen in je eigen tuin. Er zijn meer opties om van de tuin een ontspanningsplek te maken. Zorg bijvoorbeeld ook voor een comfortabele loungeset op het terras. In plaats van een stenen terras, zou je ook voor een veranda kunnen kiezen. Een veranda wordt vaak van hout gemaakt, wat een natuurlijke look aan de tuin geeft. De overkapping biedt beschutting, wanneer het zomers een keertje regent. Een regenbui hoeft niet direct reden te zijn om naar binnen te gaan; het is vaak nog warm genoeg om buiten te blijven zitten. Combineer de veranda en loungeset met een aantal heaters. Zo is het ook in de avond warm genoeg om van je tuin te kunnen genieten. 

 

Zorg voor voldoende kleur in de tuin 

Naast de natuurlijke look van een veranda, wil je de tuin van verschillende soorten groen voorzien. Denk bij het inrichten van de borders in de tuin goed na over de planten en struiken die je gebruikt. Zorg dat de bloeitijd en -periode van deze planten elkaar niet te veel overlapt. Op deze manier bloeit er niet alleen in de zomer wat, maar ook in het najaar en mogelijk zelfs de winter. Kies daarbij altijd voor wintergroene planten. Het voorkomt dat je tuin in de winter dor en verlaten oogt.