Wat zijn hippe velgen

Wat zijn hippe velgen

Voor veel mensen is een auto meer dan alleen een vervoersmiddel. Vreemd is het dus niet als ze de auto helemaal naar hun smaak willen aanpassen. Je kan de uitstraling van de auto al veranderen met het kiezen van andere velgen. Zijn jouw velgen beschadigd, dan is dit voor veel mensen een doorn in het oog. Is de velg van jouw Porsche aan vervanging toe of wil je een andere velg? Dan is een Porsche velg van MW wheels misschien wel iets voor jou.

Originaliteit

Hippe en originele velgen zijn een extra toevoeging aan jouw auto. Wat voor soort jij kiest, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke smaak. Met aangepaste velgen ben je origineel en ben je anders dan anderen. Door het kiezen van extra toevoegingen aan jouw wagen, heb je kans dat er veel mensen naar jouw auto gaan kijken en dat je dan complimentjes krijgt. Het maakt de autorit op de openbare weg net iets leuker. 

Design 

Het design van een velg is veruit het belangrijkste. De velgen van jouw auto bepalen grotendeels het uiterlijk van jouw auto. Er zijn veel mogelijkheden met soorten velgen. Normaal gesproken zijn de meeste velgen van auto’s grijs of zwart, maar er zijn ook andere mogelijkheden hierin. Je kan eventueel ook kiezen voor felgekleurde velgen. Toch geven de meeste mensen de voorkeur aan de standaard kleur grijs of zwart. Kleuren zoals rood of geel kunnen wel een gave stijl en uitstraling aan jouw banden en auto geven. Het is maar net wat jouw smaak is. Het kopen van neppe merkvelgen brengt een hoop risico’s mee. Het is weliswaar goedkoper en ziet er wellicht hetzelfde uit, maar het is niet verstandig. De kwaliteit is een stuk lager en het brengt risico’s met zich mee op het gebied van veiligheid op de weg. 

Soorten velgen 

Velgen zijn er in verschillende uitvoeringen. Een goede velg kan de uitstraling van jouw auto helemaal afmaken. Maar naast de uitstraling van jouw auto heeft een goede velg ook een positieve invloed op het rijcomfort, brandstofverbruik en veiligheid. Op de markt heb je stalen velgen, deze velgen zitten vooral bij oude auto’s. De meest bekendste velg is de gegoten velg. Flow Formed-velgen zijn de meest ideale velgen. Het voordeel is dat een Flow Forged-velg minder prijzig is dan een gesmede velg. Gesmede velgen zijn een stuk lichter, dit zorgt voor een verbeterde snelheid en wegligging. De velg is dan een stuk sterker en kan dus meer kracht aan.