De voor- en nadelen van auto’s wrappen

De voor- en nadelen van auto’s wrappen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun auto te wrappen in plaats van te spuiten. Dit is dus een grote trend in de autobranche. Wanneer jij zelf een andere kleur auto wilt, sta je ook voor de keuze op wat voor manier je dit wilt laten doen. Daarom staan er in dit artikel voor- en nadelen op een rij van het wrappen van je auto. Met die voor- en nadelen wordt het voor jou makkelijker om een keuze te maken. 

Je beschermt de originele lak

De carwrap beschermt de originele lak van de auto. Hierdoor heb je geen last meer van steenslag of krassen op jouw auto. Dit is een groot voordeel. De auto blijft op deze manier ook meer waard voor als je hem over een paar jaar weer wilt verkopen. Vaak ontstaan er namelijk toch wat kleine krasjes op de lak, maar door de wrap is dit niet het geval. Ga dus zeker voor een complete carwrap om de lak zo mooi mogelijk te houden. 

Een nieuwe kleur kiezen 

Misschien ben je onderhand wel uitgekeken op de kleur van je auto of heb je de originele kleur nooit echt mooi gevonden. Dan is het een perfecte optie om de auto te laten wrappen door Signwrap. Je kunt de kleur helemaal opnieuw en zelf kiezen. Hierdoor is het niet nodig om de auto te laten spuiten. Dit is een stuk makkelijker en ook heb je de mogelijkheid op de carwrap na een tijdje weer eenvoudig te verwijderen. 

Niet meer door de wasstraat

Dan gaan we kijken naar de nadelen, want er zitten ook wat nadelen aan het wrappen van een auto. Zo kan je bijvoorbeeld niet meer met de auto door de wasstraat. Het wassen in een wasstraat is niet goed voor gewrapte auto’s. Dit komt door de harde borstels die gebruikt worden tijdens het wassen en deze harde borstels kunnen de carwrap beschadigen. Je zal de auto dus voortaan met de hand moeten wassen. Een ander nadeel is dat het niet goedkoop is om een auto te laten wrappen. Je moet dit dus wel echt zien als een investering en niet als een tijdelijk iets.