Zelf je auto wassen met deze simpele tips

Zelf je auto wassen met deze simpele tips

Niks kan fijner zijn dan op een vrije zaterdag- of zondagmiddag je auto te wassen om deze weer te laten stralen. Maar hoe kun je nou het beste je auto wassen? In dit artikel geven wij jou de beste tips hoe je je auto de beste zorg kan geven tijdens het wassen.

 

Haal eventuele insecten eraf

Het kan natuurlijk voorkomen dat er insecten op je auto komen te zitten. Als je deze eraf haalt met een microvezeldoekje bijvoorbeeld kan je nog krassen achter laten. Spuit eerst dan van te voren anti-insecten spray en laat deze een paar minuutjes inwerken. Nadat dit is ingewerkt kun je het makkelijk afspoelen met water en kun je de shampoo toepassen.

 

Gebruik twee emmers

Je kan tijdens het aanbrengen van de shampoo het beste twee emmers met warm water gebruiken. In eentje heb je een mix met de shampoo. En de ander heb je alleen het warme water. Je werkt namelijk eerst met de emmer waar de shampoo in zit en daarna spoel je het af met de emmer zonder shampoo. Wat ook een handige tip is als je je auto schoon gaat maken is een zogeheten Grit Guard. Dit is een stuk gaas wat je op de bodem van je emmer legt. En iedere keer als je je doekje of handschoen er in schoonmaakt valt het zand eraf en zakt, door het gaas heen. Hierdoor neem je ook niet zand mee als je nieuw water op je doek of handschoen wilt doen.

 

Goed drogen

Als je alles hebt gedaan, insecten eraf gehaald, shampoo aangebracht en schoongespoeld. Dan kun je je auto gaan drogen. Dit kan je doen door hem lekker in de zon te laten staan. Dit is een optie, maar kan op langere termijn niet goed voor je auto zijn. De beste oplossing daarvoor is het gebruik maken van een speciale droogdoek. Dit is in feite een grotere versie van een microvezeldoek. Maar bij een droogdoek zijn de vezels iets verder uit elkaar.

 

Breng het naar een carwash

Als je geen tijd of zin hebt om je auto schoon te maken kun je je auto het beste naar een carwash brengen. Hier wordt je auto op professionele manier schoongemaakt zodat je weer kan gaan shinen met je auto. In de regio Oosterhout vind je de beste carwash bij ‘t Vosje Oosterhout.