Wat zijn de verschijnselen van een burn-out?

Wat zijn de verschijnselen van een burn-out?

Wordt het teveel voor je in je privé omstandigheden en op het werkgebied, dan kan het zijn dat jij een burn-out krijgt. De stress heb je in overmate. We adviseren mensen met een burn-out om hulp te zoeken. Zo kom je er zo snel mogelijk van af en ben je weer de oude. Een burnout gaat niet zomaar over. Ben jij op zoek naar een loopbaancoach in de buurt van Breda? Dan is dat geen enkel probleem bij Victoria Vitae. 

Wat is een burn-out?

Een burn-out ontstaat als je een langdurige periode van stress en (over)spanning ervaart. Dit kan gevolgen hebben. Je krijgt hier zowel lichamelijk als geestelijk last van. Je put compleet uit. Het hebben van een burn out is niet alleen mentaal, maar je voelt het ook echt aan je lichaam. Het ontstaat vaak wanneer je spanning in je privé-omstandigheden hebt en op werkgebied. Een burn-out is niet leeftijdsgebonden. Volwassenen, maar ook jongeren kunnen het krijgen. Je merkt steeds meer aan jezelf dat je zo vermoeid bent. Na een tijdje lukt het dan zelfs niet eens meer om alledaagse dingen te doen. Om te herstellen van een burn-out, moet je een actieve aanpak hebben. Een burn-out gaat niet zomaar over. Wellicht heb jij wel professionele hulp nodig. Dit is vaak ook noodzakelijk. 

Wat zijn de symptomen van een burn-out?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je een burn-out kan krijgen. Je kan een burn-out krijgen door: onzekerheid, negatief zelfbeeld, perfectionisme, werkstress, omgeving, persoonlijke eigenschappen en door onder andere sociale problemen. Je kan gemakkelijk tegen een burn-out aanlopen. De klachten verschillen per persoon en er is geen eenduidige ziekteverloop. De spanningsklachten nemen toe en uiteindelijk is jouw lichaam te vermoeid en dat lichamelijk en geestelijk. Het is daarom belangrijk om de symptomen op tijd te herkennen. Merk je klachten, dan is het belangrijk dat je deze serieus neemt. Merk je dat je lichaam last heeft van slapeloosheid, vermoeidheid, hyperventilatie, hoofdpijn, uitputting, hartkloppingen en benauwdheid, dan kan het wel eens zijn dat jij klachten hebt van een burn-out. Het is voor mensen met een burn-out al moeilijk om uit bed te komen en hun dag te beginnen. Psychologen zijn er om jou bij dit vervelende probleem te helpen. Deze begeleiding werkt het beste.