Wat kun je doen buiten school tijdens je uitwisseling

Wat kun je doen buiten school tijdens je uitwisseling

Op uitwisseling gaan naar het buitenland is een enorm spannende activiteit, dat is logisch. Je verlaat je oude, vertrouwde vaderland om het avontuur aan te gaan in een land dat je niet erg goed kent. Maar, het is het allemaal waard, omdat je veel zelfstandiger en wijzer terugkomt. Daarnaast maak je wereldwijd nieuwe vrienden, en is dat natuurlijk altijd goed voor je netwerk. ASSE Nederland organiseert onwijs gave uitwisselingen naar het buitenland waar je echt iets van opsteekt. Met zo’n organisatie weet je zeker dat je niet wordt opgelicht, en dat je een ongelooflijk fijne tijd daar gaat hebben. Je zal ongetwijfeld een paar keer per week tijd voor jezelf hebben. Wat kan je dan doen? Dat lees je hier!

Roadtrippen

Een roadtrip maken is de perfecte manier om het landschap te verkennen en het land waar je naartoe vertrokken bent. Op deze manier kan je met fijne muziek kennis maken met het land en lekker eten en drinken in een wegrestaurantje. Een relaxte manier om beter tot jezelf te komen!

Leer een tweede taal

Het leven is te kort om maar in een taal te communiceren. Het leren van een tweede taal is geweldig, omdat je zo een inkijkje krijgt in het leven van de sprekers van deze taal en hun cultuur. Als je op een taalcursus gaat, dan krijg je alle kennis zo op je bordje aangereikt. Je voelt jezelf veel zelfverzekerder als je een local kan aanspreken in het land waar je verblijft.

Neem een coole hobby

Ga op toneelles, leer breien of ga proberen een fantastische zangstem te ontwikkelen. Als je wat meer vrije tijd hebt, dan is dit de periode waarin je jezelf pas echt kan leren kennen als mens zijnde. Want, waar liggen je prioriteiten, en wat vind je nou echt leuk om te doen? Dat weet je natuurlijk nog niet als jongere, maar dat kan je absoluut wel uitvinden. Ben je dol op aandacht, dan is meespelen in een musical echt iets voor je. Als je liever buiten de spotlights blijft, dan kan je misschien beter gaan breien of juist vrijwilligerswerk doen om te laten zien dat je empathie hebt voor je medemens.