De voordelen van golfen als sport!

De voordelen van golfen als sport!

Waarom zou je beginnen aan de sport golf? Er zijn zoveel sporten dat het lastig is om een keuze te maken. Wanneer je een sport gaat beoefenen horen hier spullen bij die je nodig hebt. Het kan een drempel zijn om al deze spullen aan te schaffen omdat het toch een heel bedrag is wat je weg moet leggen. Dit is ook het geval bij de sport golf. Wil jij weten wat de voordelen van van golfen voordat je allemaal spullen gaat kopen? Lees dan zeker even verder en je zult er snel achterkomen. Veel leesplezier alvast!

Het is goed voor je gezondheid

Is golfen wel of geen sport? Er zijn mensen die hierover hun twijfels hebben. Je bent namelijk niet buiten adem om bezweet na het golfen. Toch is het echt een sport en is golfen een echte calorieen-burner. De meeste golfers lopen met de golftas of een custom-made golfheadcovers op een trolley of zelfs op de rug. Je kan jezelf dus wel voorstellen dat een ronde golf hierdoor een stuk intensiever wordt. Daarnaast moet het speeltempo bij het golfen hoog gehouden worden. Je loopt dus erg veel net als bij andere sporten. Het is dus erg goed voor je gezondheid. 

Lage kans op een blessure wanneer je kiest voor professionele begeleiding

Veel populaire sporten zoals hardlopen en fitness zorgen voor blessures bij mensen.  Golflessen die worden gegeven door bekwame golfprofessionals met een PGA-opleiding zijn een stuk minder blessure gevoelig. Heel fijn dus want zo is de kans heel erg klein dat jij een blessure krijgt. Zo kan je genieten van een blessure vrije tijd en lekker door golfen. 

Het is goed voor je geheugen

Wist je dat golf een heel strategische sport is? Je hoeft dus echt niet heel ver te slaan, maar het is soms juist beter om korte slagen te slaan zodat je extra veel punten kunt binnenhalen. Dit wordt ook wel “course management” genoemd en dit houdt in dat je vanaf de tee box, aan het begin van de hole, al nadenkt over de manier waarop je de hole gaat spelen. Heel erg goed voor je geheugen dus!