Wat zijn de positieve eigenschappen van RVS?

Wat zijn de positieve eigenschappen van RVS?

RVS, ook wel roestvast staal genoemd, is een legering van ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Roestvast staal wordt vaak door elkaar gehaald met roestvrij staal, maar de juiste benaming is roestvast staal. Roestvast staal kan namelijk wel roesten. RVS is een sterk materiaal en is te verwerken in allerlei kleuren en vormen. Het wordt dan ook voor veel toepassingen gebruikt, door Steelpoint International. Roestvast staal kun je op heel veel plekken tegenkomen. Zo kun je het tegenkomen in je woning, op straat, in het water, bij pinautomaten etc. RVS heeft veel eigenschappen. Maar wat zijn nou de positieve eigenschappen RVS? Daar zal het in dit artikel over gaan.

Watervast en weersomstandigheden

Een van de meest positieve eigenschappen van roestvast staal is dat het watervast is. Dit houdt in dat RVS goed kan tegen invloeden van water. Roestvast staal heeft beschermende eigenschappen en is stevig. Hierdoor zal roestvast staal niet snel worden aangetast door water. Corrosie ontstaan dus ook niet snel bij RVS. Roestvast staal is een goed materiaal om te verwerken in toepassingen binnen de scheepvaart. Daarnaast zit de beschermende oxidelaag over RVS. Deze laag beschermt het onderliggende metaal tegen alle weersomstandigheden. RVS is dus geschikt om te gebruiken bij producten die veel buiten staan, zoals afvalbakken, schakelkasten van energieleveranciers etc.

Duurzaam

Een ander positieve eigenschap is dat RVS duurzaam is. Roestvast staal is een sterk metaal, is stevig en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de producten die worden gemaakt uit roestvast staal duurzaam zijn. RVS heeft namelijk een erg lange levensduur. Daarnaast is roestvast staal duurzaam voor het milieu. De legering is namelijk volledig recyclebaar en kan slechte materialen, zoals plastic goed vervangen. Zo zijn er de populaire drinkflessen die gemaakt zijn van RVS en andere duurzame objecten die bestaan uit roestvast staal. RVS is dus zeer duurzaam, watervast en kan tegen alle weersomstandigheden.