Hoe wordt een schaftkeet vervoerd?

Hoe wordt een schaftkeet vervoerd?

Bent u aan het verbouwen? Dan is het handig om een schaftkeet te huren, zowel voor de verbouwers als voor de opslag van de spullen. Spapens Verhuur nabij Turnhout verhuurt  en verkoopt schaftketens. Zij verhuren en verkopen schaftwagens, maar ze regelen ook het transport van machines. Met een schaftwagen kan u tijdens de verbouwing pauzeren op een plek met verwarming en sanitaire voorzieningen. 

Hoe vervoert u een schaftkeet?

Een schaftkeet heeft een eigen kentekenplaat, dat betekent dus dat de schaftkeet gewoon over de openbare weg vervoert mag worden. Met deze keet mag u zelfs op de snelweg rijden. De schaftkeet kan ook vervoerd worden achter een tractor. Het vervoeren van zo’n schaftkeet gaat dus heel makkelijk, want u doet hem aan de trekhaak en hij kan vervoerd worden. Uiteraard dient u zich wel te houden aan de geldende maximumsnelheid van 80 km per uur. 

Waar kan de schaftkeet neergezet worden?

Als u een schaftkeet gebruikt, heeft u geen vergunningen nodig. De enige voorwaarde is dat de keet geplaatst moet worden op of in de onmiddellijke nabijheid van het terrein waarop de werkzaamheden verricht worden, Dat is omdat u dan voor de verbouwing al een vergunning heeft. U kunt de schaftketen ook vinden in schuren, daar worden ze vaak gebruikt als chillplek.

Wanneer wordt een schaftkeet gebruikt?

Een schaftkeet wordt voornamelijk gebruikt voor verbouwingen. Bijvoorbeeld: voor de bouwvakkers zodat ze daar kunnen pauzeren, spullen kunnen opslaan, als kantoor of voor sanitaire voorzieningen. De schaftkeet bevat een keukentje, wc en een zitgedeelte. Genoeg voorzieningen dus om er pauze in te houden. De schaftketen kunnen zelfs in de winter gebruikt worden, want u kan er een kachel in laten zetten. De wagens zijn goed geïsoleerd zodat de warmte in de wagen blijft hangen.

Wat moet u weten voor het aanschaffen van een schaftketen?

Voordat u een schaftkeet koopt, moet u bedacht hebben of u er een wilt voor snel of langzaam verkeer. De schaftkeet kan alleen verplaatst worden met motorvoertuigen, dus niet via een vrachtwagen of een heftruck. De wagen heeft zelf wielen, daarom hoeft die niet opgetild te worden of gebracht worden met een vrachtwagen. Om zo’n wagen op te laten halen door een vrachtwagen is ook niet nodig want dat kost alleen maar extra werk en geld. Voorzieningen die u er extra bij kunt doen zijn: betere beveiliging, meerdere soorten elektra en stroomvoorzieningen, de inrichting, de verwarming en een uitgebreidere keuken. Een standaard ding waar u ook uit moet kiezen is welke kleur schaftwagen u wilt hebben. Bij de schaftwagens zijn er verschillende afmetingen beschikbaar, daar moet u wel goed over nagedacht hebben welke afmeting u zou willen.