Wat zijn de nieuwste tuintrends van 2022?

Wat zijn de nieuwste tuintrends van 2022?

We hebben het allemaal over klimaatveranderingen, duurzaamheid, minder uitstoot en recyclage. En wat zien we? Deze trend vinden we ook in de tuintrends van 2022. Hoe ga jij je tuin inrichten en toch met deze trends rekening houden? Wij geven jou in dit artikel alvast een aantal tips. Laat je inspireren!

1. Je tuin wordt klimaatbestendig

Vakantie in eigen land wordt alsmaar belangrijker. Dat wil zeggen dat je meer van je eigen tuin gaat genieten dan je ooit hebt gedaan, ook in de winter. Je wil veel privacy en je richt je tuin in met klimaatbestendige planten. Groenblijvende bomen en hagen die zeer dicht groeien worden dé trend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Portugese laurierhaag. Het is een haagsoort met kleine donkergroene blaadjes die zeer dicht tegen elkaar groeien. Denk ook bijvoorbeeld aan de toverhazelaar, helleborus, vuurdoorn en winterjasmijn. Ze sieren je tuin ook in de winter.

2. Recyclage in je tuin

Er worden meer en meer gerecycleerde materialen gebruikt om de tuin in te richten. Denk aan gerecycleerd hout waarmee je tuinbanken en tafels maakt. Laat het regenwater niet wegstromen maar vang het op en gebruik het om je planten te begieten of je tuinpad schoon te maken. Recycleer dode bladeren, snoeisel en ook je keukenafval en maak compost. Je kweekt je eigen groenten en zo is de cirkel rond.

3. Flexibiliteit

Ook als is je Portugese laurierhaag een vast gegeven in je tuin, deel je tuin flexibel in. Verplaatsbare bloembakken en hangplanten en makkelijk verplaatsbare tuinmeubelen zorgen ervoor dat je je tuin telkens weer anders kunt inrichten. Zo wordt hij nooit saai en waan je je telkens weer in een nieuwe omgeving.

4. Een vrolijke tuin, het vakantiegevoel

Zoals we hierboven al vermeldden, wordt er meer en meer vakantie in eigen tuin gehouden. Maak je tuin vrolijk, er mogen gerust wat exotische elementen in voorkomen. Je Portugese laurierhaag is er eentje van. Denk ook aan een hangmat in leuke kleurtjes, een border met felgekleurde bloemen waar bijtjes en vlinders zich aan tegoed doen. Ga voor sfeervolle verlichting, kaarshouders en een tuinkachel voor de frisse uurtjes. Zie je je zelf al liggen in je hangmat, een drankje erbij, een boek… zalig toch?