Wat zijn de grote voordelen van een administratiekantoor?

Wat zijn de grote voordelen van een administratiekantoor?

Als bedrijf zijnde moet je natuurlijk de administratie bijhouden. Dit kan je op verschillende manieren doen: iemand aannemen die alleen de administratie doet, meerdere mensen aannemen die dit kunnen doen. Of het inhuren van een administratiekantoor. Maar wat zijn nou de voordelen van een administratiekantoor ten opzichte van zelf iemand binnen het bedrijf hebben die dit doet? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

 

Je hoeft je geen zorgen te maken over de belastingregelgeving

Belastingzaken regelen kan erg lastig zijn. De ene zaak is moeilijker dan de ander. Een grote zaak ben je soms sneller klaar dan met een kleine zaak. Dit kan er dus voor zorgen dat je nog tot diep in de nacht alle zaakjes aan het regelen bent. Een administratiebureau helpt jou bij alle vragen die je hebt en lost eventueel wat zaakjes op.

 

Geen late uurtjes

Een administratiebureau neemt een aantal tot bijna alle taken over die met administratie binnen jouw bedrijf over. Dit ligt natuurlijk wel aan het contract dat je hebt afgesproken het het bureau. Dit kan gaan over belastingaangifte, salarissen bijhouden, uren checken, facturen regelen, etc. Al je financiële problemen kunnen door een bureau worden opgelost.

 

Verschil in accountant en boekhouder

Accountants en boekhouders worden vaak door elkaar gehaald. In de praktijk doen ze hetzelfde. Het enige verschil tussen de twee is dat je iemand pas een accountant mag noemen als hij of zij hier een gecertificeerde opleiding voor heeft gedaan. Iedereen kan zichzelf een boekhouder noemen. Ook wat ze specifiek doen is een verschil. Een boekhouder houdt zich vooral bezig met boekhouding, administratie en aangiftes. Een accountant controleren jaarverslagen, belastingaangiftes en boekhouding die recentelijk is gedaan.

 

Zelf niet doen

Het kan natuurlijk zijn dat je geen zin of tijd hebt om je administratie bij te houden, omdat je je meer wilt focussen op het runnen van je bedrijf. Wanneer dit het geval bij jou is kun je een administratiebureau inschakelen. Voor regio Etten-Leur kun je het beste terecht bij Elce Administraties. Hier krijg je persoonlijk advies over hoe je dingen beter kunt doen en wat je al goed doet. Geen stress dus meer in de avond met het bijwerken van je administratie.