Wat moet je voorbereiden als je een sauna thuis laat plaatsen?

Wat moet je voorbereiden als je een sauna thuis laat plaatsen?

Er komt heel wat kijken bij het plaatsen van een sauna in jouw huis. Toch is het geen onmogelijke klus. Om te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, is het slim om de nodige voorbereidingen te treffen.

Is er al genoeg ruimte? 

Als eerste ga je na of er al genoeg ruimte is thuis op de plek waar je de sauna gaat installeren. Soms gebeurt het dat mensen een ongebruikte ruimte in hun huis hebben die perfect te gebruiken is om de sauna weg te zetten. Niet iedereen heeft die luxe en heeft een extra ruimte vrij in huis. Vandaar dat er ook veel mensen zijn die de sauna niet in een aparte ruimte plaatsen, maar in hun badkamer of tuin. Let er wel op dat je de sauna niet te groot of hoog maakt, want dan verhoogt je energieverbruik ook erg. Denk daarom na over met hoeveel personen je in de sauna wilt en ga dan ook niet voor een extra grote sauna als dit niet nodig is. 

Kies voor een plek waar niet veel isolatie nodig is

Het is goed te doen om in je tuin een sauna te plaatsen. Het enige nadeel is dan wel dat deze locatie om veel isolatie vraagt. Ook kan de energierekening hoog worden in de koudere maanden doordat er veel warmte verloren gaat. Als je de mogelijkheid hebt, kun je er het beste voor kiezen om de sauna in huis te plaatsen. Ook al staat de sauna in huis, het is nog steeds belangrijk dat je alles dan goed isoleert. Anders worden de andere kamers van het huis heel warm en dat is niet wat je wilt. Let er ook op dat je de sauna niet direct tegen de muur aanbouwt. Je loopt dan het risico om later vocht- of condensatieproblemen te krijgen en dat is zonde. 

Materiaalgebruik

Wanneer je pas later een sauna wilt plaatsen, moet je er wel rekening mee houden welke vloer je gaat kiezen. Die moet namelijk makkelijk in onderhoud zijn. Bij een elektrische kachel wordt de ondergrond niet warmer dan twintig graden en dan is het niet nodig om een speciale vloer die tegen hitte kan te kiezen. De meeste sauna’s kunnen dus eigenlijk op elke soort vloer geplaatst worden. Alleen tapijt is niet zo handig.

Wil je toch een sauna kopen? Dan kun je een sauna kopen bij Elite Wellness.