De verschillende pizzabodems

De verschillende pizzabodems

Pizza is een wereldwijd bekend en geliefd gerecht. Pizza is een Italiaans gerecht dat bestaat uit een bodem van deeg met tomatensaus en andere toppings eroverheen zoals kaas, champignons, groenten, vlees en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je hebt ook verschillende mogelijkheden pizzabodems, daar gaan we het in dit artikel meer in detail over hebben.

Italiaanse pizzabodem

Ten eerste heb je de Italiaanse pizzabodem, dit is de klassieke dunne en krokante pizzabodem. Als je dus een authentieke Italiaanse pizza wilt maken is deze bodem aan te raden. Op het internet staat veel informatie over hoe je een klassieke Italiaanse pizzabodem kan maken, je kan er ook voor kiezen om een bij Monte Pizza Crust te halen. Het deeg wordt uitgerold en gespreid, daarna wordt het geëgaliseerd en wordt het overtollige deeg verwijderd. Het deeg komt daarna even in de rijskamer tot rust en krijgt de tijd om verder te ontwikkelen. Na het uitsnijden van het deeg kan de pizzabodem worden voorzien van 3 verschillende mogelijkheden: Saus, gedockt en olie. Als je voor de optie saus kiest krijg je een voorgebakken pizza met een heerlijke tomatensaus erover heen. Gedockt houdt in dat je een voorgebakken pizzabodem zonder saus of olie krijgt en de optie met olie is een voorgebakken pizzabodem met een rustiek en authentiek Italiaans uiterlijk.

Amerikaanse pizzabodem

Ondanks dat de klassieke Italiaanse pizza nog steeds bestaat en wordt bereid is het ook erg aangepast door de grote Amerikaanse franchise bedrijven denk dan aan bijvoorbeeld Domino´s. De amerikaanse pizza heeft een erg dikke bodem en rand, deze rand wordt soms ook gevuld met onder andere kaas. De pizzabodem is ook veel zachter dan bij de Italiaanse pizza. De traditionele productiemethode voor Amerikaanse bodems heet “koude persing”. Amerikaanse deegbollen worden gemaakt door middel van een deegbol op een bakplaat. De deegbol wordt vervolgens voorzichtig geperst en afgebakken in de oven. 

Gezonde pizzabodems

Je hebt ook gezonde pizzabodems die van groenten worden gemaakt. Je kan een pizzabodem van bijvoorbeeld spinazie, pompoen, bieten of bloemkool kiezen. De pizzabodem heeft dan ook een leuk kleurtje en gelijk een leuke uitstraling. Een ander groot voordeel is dat je minder koolhydraten binnen krijgt, maar wel meer groenten. Het is dus een stuk gezonder dan een normale pizzabodem. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden voor je pizzabodem.