Wat is een facelift?

Wat is een facelift?

Ons gezicht vormt eigenlijk een beetje het uitgangsbord van ons volledige lichaam. Het spreekt dan ook voor zich dat we graag als mensen heel wat aandacht en zorgen besteden aan hoe ons gezicht eruitziet. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat de tand des tijds hier ook een bepaalde impact op kan uitoefenen. Wanneer dat het geval is bestaan er gelukkig verschillende behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat de impact van de veroudering zo miniem mogelijk zal uitvallen. Eén van deze mogelijkheden is het laten uitvoeren van een zogenaamde facelift. Speel jij ook met dit idee? Dan moet je zeker en vast even snel de onderstaande informatie doornemen.

Wat gebeurt er voorafgaand aan een facelift?

Heel wat mensen spelen op een bepaald moment met het idee om een facelift te laten uitvoeren. Dit omdat zij het gevoel hebben dat de tand des tijds toch een beetje invloed heeft gekregen op hun gezicht. Dat is natuurlijk mogelijk. Het eerste wat je in dat geval moet doen is uiteraard contact opnemen met een arts die voor jou deze ingreep kan uitvoeren. Er zal vervolgens een eerste consultatie worden ingepland waar verschillende zaken aan bod in zullen komen, namelijk:

  • Wat de algemene gezondheid is van de persoon in kwestie;
  • Of reeds eerder bepaalde ingrepen zijn ondergaan of niet;
  • Of er bepaalde medicatie wordt genomen of niet;
  • Is er sprake van roken of alcoholgebruik?

Bovendien zal je kunnen vaststellen dat er voorafgaand aan het uitvoeren van een facelift ook even zal worden gekeken naar het verwachte eindresultaat van de persoon in kwestie. Het spreekt namelijk voor zich dat wel de juiste verwachtingen moeten zijn gecreëerd. Is dat daadwerkelijk het geval en wordt al de rest ook correct bevonden? Dan spreekt het voor zich dat er je eigenlijk niets meer in de weg staat om nog een facelift uit te laten voeren.

Wat gebeurt er nu precies allemaal tijdens een facelift?

Het verouderingsproces kan zich op verschillende manifesteren in ons gelaat. Dat is iets waar we als mensen rekening mee zullen moeten houden. Dit gebeurt in de praktijk bovendien ook nog eens veelal op verschillende manieren. Diverse zaken waar je op dit vlak aan kan denken zijn:

  • Het uitzakken van overtollige huid in ons gezicht;
  • Het wegglijden van zogenaamde vetdepots in het gelaat;
  • Rimpels die opduiken in het gezicht;
  • Het uitzakken van de hals;
  • Het verdwijnen van een scherpe kaakhoek;

In bepaalde gevallen is het niet vereist om een volledige facelift uit te voeren. In dat geval zou er eventueel door de behandelende arts ook een minifacelift voorgesteld kunnen worden. Hou er wel rekening mee dat er bij een volwaardige facelift doorgaans ook voor wordt gekozen om een ooglidcorrectie uit te voeren. Het gaat hierbij dan om een ooglidcorrectie van zowel de onderste als de bovenste oogleden. Dit is geen verplichting, maar wel aan te raden.

Hoelang duurt een dergelijke ingreep precies?

De duurtijd van de facelift is een beetje afhankelijk van situatie tot situatie. Je kan er in de praktijk dan ook rekening mee houden dat deze varieert van tussen het anderhalf uur en de drie uur. Bij een volledige facelift is het bovendien zo dat ze doorgaans altijd onder algemene verdoving gebeurt.