4 handige styling tips voor mannen

4 handige styling tips voor mannen

Mannen kunnen het soms nogal lastig vinden om elke dag weer een leuke outfit bij elkaar te zoeken. Vooral als je je niet interesseert in de mode en je hier dan ook niet in verdiept, is het elke dag weer een lastig klusje. Toch is het zeker de moeite waard om wat aandacht te besteden aan je outfits. Een goede outfit zorgt er namelijk voor dat je jezelf beter voelt en ook beter voor jezelf zorgt. Daarom geven we je in deze blog 4 handige styling tips waarmee elke man een prachtige outfit kan creëren.

Wees niet bang voor nieuwe combinaties

Kleding combineren kan best lastig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je altijd maar voor de saaie, eentonige combinaties moet gaan. Het is juist leuk om verschillende kleuren met elkaar te combineren! En ben je toch een beetje bang om de mist in te gaan? Kies dan voor wit, kaki, grijs, lichtblauw en donkerblauw. Deze kleuren zijn namelijk heel makkelijk met elkaar te combineren. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige polo’s en truien van Stone Island in neutrale kleuren. Deze kun je dus probleemloos combineren! Als je graag een kledingstuk van Stone Island wil bestellen, kun je terecht in de Stone Island webshop.

Breng eens een bezoekje aan de kleermaker

Heb je een prachtige broek gevonden, maar is deze net iets te lang? Of zit dat perfecte overhemd net iets te los? Dan kan het heel slim zijn om een bezoekje te brengen aan de kleermaker. Dit kost je wat extra geld, maar hierna kun je wel genieten van een prachtig item wat zit als gegoten. Hierdoor zul je veel meer plezier hebben van het kledingstuk en je zult je er beter in voelen. Het is dus zeker de moeite waard om een item op maat te laten maken.

Ruim je kast op

Er zijn genoeg mannen die moeite hebben met het weggooien van kleding. En dat zorgt voor een onnodig volle kledingkast. Sommige items draag je nooit en anderen zien er afgewassen uit of hebben vlekken. En deze kledingstukken belemmeren toch elke dag weer het zicht als je zoekt naar een leuke outfit. Ze worden weer meegenomen in het keuzemoment en dat is compleet onnodig. Ruim je kledingkast dus eens grondig op en gooi alle items weg die vies of verwassen zijn en die je niet meer draagt. Vervolgens sorteer je je kleding netjes, zodat je elke ochtend zonder problemen een outfit kunt uitkiezen.

Vergeet de basics niet

Ook is het belangrijk om de basics niet te vergeten. Je hebt basics namelijk nodig om het uitzoeken van een outfit makkelijker te maken. Basics gaan samen met ontzettend veel andere kledingstukken en daardoor zie je er meteen goed uit. Koop je een prachtig nieuw vest? Denk dan goed na of je een basic shirt hebt om hieronder te dragen. Zo wordt het kiezen van een outfit een stuk makkelijker!