Waarom voor een prefab aanbouw kiezen?

Waarom voor een prefab aanbouw kiezen?

Het zou zomaar kunnen dat je niet meer tevreden bent met het formaat van je huis. Je hebt wat meer ruimte nodig en dat is niet zo gek. Je kunt er dan voor kiezen om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, maar dat is wel erg veel werk. Je kunt er ook voor kiezen om een prefab aanbouw te laten plaatsen. In dit artikel noemen we een paar redenen waarom juist die aanbouw de juiste keuze is. 

Snelle installatie

Een prefab aanbouw is snel geïnstalleerd. Een prefab aanbouw is namelijk een aanbouw die voor het plaatsen al gemaakt wordt. De aanbouw heeft vaste afmetingen en wordt van vast materiaal gemaakt, waardoor deze later gemakkelijk te installeren is. Als de aanbouw eenmaal is gemaakt in de werkplaats, wordt deze vervoerd naar de plek van installatie, waar de hele aanbouw in elkaar wordt gezet. Omdat een groot deel van de aanbouw al klaar is, duurt het ook niet meer zo lang voordat de hele installatie gedaan is. 

Goedkoper

Het laten plaatsen van een prefab aanbouw is de goedkoopste manier om meer ruimte te creëren. Omdat de prefab al grotendeels voorgebouwd is, kost het minder werk en materiaal om de aanbouw te maken en te plaatsen. Dat maakt dat een prefab aanbouw erg goedkoop is. Naast een prefab aanbouw kun je namelijk ook voor een aanbouw op maat kiezen, maar deze moet dan speciaal worden ontworpen en is dus duurder. Je kunt er ook voor kiezen om een nieuw, groter huis te kopen, maar dat is ook logischerwijs een stuk duurder.

Makkelijk aan te passen

Nóg een voordeel van het feit dat een prefab aanbouw bestaat uit standaard stukken, is het feit dat dit maakt dat de aanbouw makkelijk aan te passen is. Wanneer dus blijkt dat de aanbouw toch niet helemaal goed staat, of dat er iets aan veranderd moet worden, kun je deze heel gemakkelijk verplaatsen of aan laten passen.

Verhoogt de waarde van je huis

Een prefab aanbouw is dus niet zo heel duur, maar het zorgt er wel voor dat de waarde van je huis omhoog gaat. De waarde van een huis wordt namelijk, onder andere, gebaseerd op het aantal vierkante meters van een woning. Wanneer je een prefab aanbouw laat zetten, gaan die vierkante meters omhoog en wordt je woning dus ook meer waard. Dat is dan weer leuk als je ooit besluit je huis te verkopen.