Populaire planten in de tuin

Populaire planten in de tuin

Er zijn enorm veel planten die je in je tuin kunt zetten. De ene plant is misschien wat populairder dan de andere en dat is ook precies waarom we dit lijstje opgesteld hebben. In dit artikel kun je een paar van de populairste tuinplanten in Nederland vinden.

De groene beukenhaag

Deze plant wordt niet als gewone plant in de tuin gezet, maar als haag gebruikt om als tuinafscheiding te dienen. De plant is een mooie, volle groene plant die in de winter wel verdord, maar niet zijn blad verliest. Zo heb je dus ook in de winter voldoende privacy in je tuin. Weten waar je een beukenhaag koopt? Check Beukplanten voor meer informatie daarover.

De hortensia

De hortensia is een hele flinke plant die mooi in vrijwel iedere tuin staat. De hortensia is zo’n fijne plant omdat hij tegen veel weersomstandigheden kan en daardoor eigenlijk altijd wel mooi is. De plant heeft grote bolle bloemen en deze zijn er in verschillende kleuren. De plant kost ook weinig onderhoud en hoeft eigenlijk alleen maar eens per jaar gesnoeid te worden. 

De klimop

De klimop wordt door veel mensen gebruikt om hekwerk, of schuttingen mee te bekleden. Deze plant groeit namelijk, zoals de naam al zegt, omhoog en klimt zo als het ware langs steile oppervlakken. De klimop kun je op die manier dus erg goed gebruiken om je schutting, een hek, of zelfs een kant van je huis mee te vergroenen. De klimop kan erg snel groeien en goed overwoekeren, dus let er wel op dat je hem op tijd knipt.

Lavendel

Lavendel is een struik die erg mooi groeit. In de zomer staat de plant in bloei, waardoor er mooie, kleine, paarse bloemetjes aan komen. Deze bloemen zijn niet alleen erg populair onder insecten, maar geven ook nog eens een heerlijke geur af. Hierdoor ruikt je tuin in de zomer heerlijk naar de zoete, kruidige geur van lavendel. Lavendel kun je ook goed afknippen en drogen, waarna je het in je huis hangt. Zo neem je die heerlijke geur ook mee naar binnen.

De geranium

De geranium wordt door vele gezien als een ouderwetse plant. Toch wint de geranium de laatste jaren erg aan populariteit en is deze plant steeds vaker in de tuin terug te vinden. Niet zo gek, want de geranium is eigenlijk een hele mooie bloem die je in veel kleuren kunt krijgen.

 

Hagen-planten.nl