Tips voor schoonmaken van het huis

Tips voor schoonmaken van het huis

Het schoonmaken van de gemiddelde woning kan binnen één uur gedaan zijn. Dit klinkt heel optimistisch, maar het kan echt zo zijn. Het is ideaal wanneer je zo weinig tijd kwijt bent aan het schoonmaken van het huis. Mocht je echt geen tijd hebben om schoon te maken, dan zou je altijd nog voor professionele schoonmaakhulp kunnen kiezen. Zo is Ambiance Schoonmaakdiensten, het schoonmaakbedrijf voor al uw werkzaamheden. 

De slaapkamer

Het is belangrijk om als eerste alle schoonmaakspullen die benodigd zijn in een box te plaatsen. Dit scheelt weer tijd in het op en neer lopen en het zoeken naar spullen. Vervolgens maak je de ruimtes leeg. Het beddengoed en wasgoed doe je in één keer verzamelen en leg je in een wasmand of op de stoel. Daarna kan je met een microvezeldoek de ruimte schoonmaken en kun je met een lange plumeau de spiegel gebruiken. De vloer kan vervolgens worden gestofzuigd. Zorg ervoor dat je begint in de verste hoek en met lange bewegingen naar de deur toe zuigt zonder delen over te slaan. 

De badkamer

Plaats zoveel mogelijk spullen in de kasten. Hoe minder losse spullen er liggen, hoe minder tijd je kwijt bent. De badkamer schoonmaken duurt ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de grootte). Als eerste spray je de wastafel, douche, bad, vloer en wc in met een reiniger. Daarna doe je wat chloor gooien in de toiletpot en reinig je vervolgens de bril. De wastafel reinig je met een microvezeldoek en de douche kan je reinigen. De douche hoeft niet elke week worden gereinigd. Deze kan ook worden schoongemaakt met een warme microvezeldoek. 

De keuken 

De keuken schoonmaken duurt ongeveer 12 minuten. Als voorbereiding doe je de vaatwasser vullen en aanzetten. Het schoonmaken begint bij de meest vuile delen. Harde resten of vet op het fornuis kan worden verwijderd met bijvoorbeeld een oude creditcard. De rest kan worden geschrobd met een schuurspons. De reiniger plaats je op alle oppervlakken die je gaat reinigen. Met een microvezeldoek reinig je het aanrecht, kastdeuren en de apparaten aan de buitenkant. Als laatste zuig je de vloer snel van achteren naar voren. 

De woonkamer 

Het schoonmaken van de woonkamer duurt ongeveer 15 minuten. Als allereerste ruim je de losse spullen op. Het afstoffen doe je op dezelfde wijze als in de slaapkamer: hier heb je geen speciale vorm van schoonmaken nodig. Glasoppervlakken behandel je met een doek, waar speciale glasreiniger opzit. Als laatste stofzuig je de ruimte en kun je eventueel nog nadweilen.