Vind een kerstpakket dat op iedereen indruk maakt dit jaar

Vind een kerstpakket dat op iedereen indruk maakt dit jaar

Iedere werkgever of leidinggevende wil zijn of haar personeel met een kerstpakket kunnen presenteren dat alle medewerkers motiveert en blij maakt. Voor velen lijkt dat een utopie, want iedere medewerker heeft immers andere wensen, verwachtingen en interesses? Gelukkig is het met een beetje voorbereiding erg simpel om een kerstpakket te vinden waarmee elke medewerker gemotiveerd aan het volgende jaar begint. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van je keuze.

Vraag je personeel naar hun kerstpakket verwachtingen

Wie weet nu beter wat je personeel graag zou willen hebben dan je personeel zelf? En waarom zou je gokken, als je dit je personeel ook gewoon kunt vragen. Door een korte vragenlijst samen te stellen en deze twee keer per jaar rond te sturen, krijg je vast veel waardevolle informatie. Daarbij geef je ze inspraak in een belangrijke beslissing, en dat is altijd een grote motivator. Vraag je personeel de volgende vragen, net nadat het kerstpakket ontvangen is en tegen de tijd dat je een pakket moet gaan kiezen.

  • Hoe ziet het perfecte eindejaarsgeschenk er volgens jou uit?
  • Wat vond je wel goed en wat vond je minder goed aan het laatste eindejaarsgeschenk?
  • Wat verwacht je dit jaar van het pakket voor kerst?

Laat ze zien wat je zo waardeert

Een belangrijke rol van het kerstpakket is dat het waardering uitspreekt over wat je personeel het afgelopen jaar gepresteerd heeft. De omvang en de waarde van het pakket is dan veel minder belangrijk dan de boodschap die je ermee uitdraagt. Laat daarom zien wat je waardeert aan het afgelopen jaar. Als iedereen hard gewerkt heeft om bepaalde richtlijnen te kunnen behalen op het gebied van duurzaamheid, dan is een pakket met een ecologisch-, fairtrade- of milieubewust thema daar een duidelijke verwijzing naar. Waardering laat je veel beter zien met een boodschap dan met de prijs of afmetingen van het kerstpakket.

Zoek naar gezamenlijke overeenkomsten

Als je naar de verscheidenheid aan medewerkers kijkt die in jouw bedrijf werkzaam zijn, dan is het moeilijk om je voor te stellen dat bij een kerstpakket kopen iedereen tevreden gesteld wordt. Dat is niet het geval als je op zoek gaat naar gezamenlijke overeenkomsten en als je daar goed over nadenkt zijn er best een aantal. We hebben hier enkele ideeën voor je op een rijtje gezet.

  • De werkgever: iedereen werkt voor dezelfde werkgever. Laat daarom duidelijk zien van wie het pakket afkomstig is door je huiskleur erin te verwerken of je logo op de verpakking te laten drukken.
  • Het werk zelf: jullie werken ook allemaal richting een gezamenlijk doel. Dat kun je benadrukken als je een artikel uitkiest dat daarnaar verwijst, zoals wollen sokken als jullie woningen isoleren.
  • De prestaties: als laatste zou het bedrijf nooit bepaalde prestaties leveren als het personeel er niet was. Zoals al even aangegeven verwijs je daarnaar door een kerstpakket met een bepaald thema uit te kiezen.