Een ideaal kerstpakket samenstellen: zo maak je indruk dit jaar

Een ideaal kerstpakket samenstellen: zo maak je indruk dit jaar

Valt het kerstpakket samenstellen onder jouw taken dit jaar? Dan vraag je je misschien af hoe je dat moet gaan doen. Het liefste wil je een pakket vinden dat al je medewerkers blij maakt en waardoor iedereen weer gemotiveerd aan het nieuwe jaar begint. Met een gevarieerd team dat bestaat uit verschillende personen, met verschillende wensen, interesses en verwachtingen is het onmogelijk om ze met één pakket allemaal aan te spreken. Met de onderstaande tips kun je een kerstpakket samenstellen waarmee je indruk maakt.

Kerstpakket samenstellen? Betrek je personeel

Het is geen slecht idee om je personeel bij de samenstelling van het kerstpakket te betrekken. Dat doe je door ze simpelweg te vragen wat ze graag in het kerstpakket willen ontvangen. Door ze inspraak te geven, is de kans dat ze ontevreden zijn kleiner, maar het geeft ook motivatie. Daarbij krijg jij dan ook allerlei handige informatie die je kunt gebruiken bij het kerstpakket samenstellen. Stuur daarom twee keer per jaar een korte enquête rond, bijvoorbeeld met de volgende vragen.

  • Omschrijf hoe het ideale kerstpakket er voor jou uitziet.
  • Wat vond je wel en niet goed aan het kerstpakket van vorig jaar?
  • Wat wil jij graag ontvangen in je kerstpakket dit jaar?

Ga op zoek naar overeenkomsten

Een kerstpakket samenstellen door voor een bepaald artikel te kiezen benadrukt alleen de verschillen tussen je medewerkers. Door eerst op zoek te gaan naar de overeenkomsten en die te gebruiken bij het samenstellen van het kerstpakket, kies je juist producten uit die iedereen zullen aanspreken. Dit lijkt lastig, maar het onderstaande lijstje geeft je vast ideeën.

  • Je kunt een kerstpakket samenstellen een verpakking met je bedrijfslogo en een kleur uit je huisstijl, want alle ontvangers werken voor hetzelfde bedrijf.
  • Kies een artikel uit wat refereert naar wat jullie doen, want iedereen werkt richting hetzelfde doel. Installeren jullie zonnepanelen, kies dan voor een radio die werkt op zonne-energie, bijvoorbeeld.
  • Met het thema verwijs je naar een belangrijke prestatie van het afgelopen jaar. Op die manier laat je zien dat je de inzet die getoond is waardeert en ook wat je waardeert. Hebben jullie een grote klant binnengehaald uit Frankrijk, dan is een pakket met een Frans thema daar duidelijk een verwijzing naar.

Kies voor maatwerk

Bij verschillende webwinkels kun je zelf een kerstpakket samenstellen als je een grotere bestelling plaatst. Je geeft dan aan wat je in het kerstpakket wilt plaatsen en een deskundige medewerker geeft je advies over hoe je dat het beste kunt inpakken. Jullie kunnen ook een kerstpakket samenstellen met een thema of in een kleur, maar de inhoud komt van jou. Maatwerk is vaak alleen mogelijk als je een bestelling kunt plaatsen van meer dan 100 kerstpakketten.

Bestellen bij een webwinkel

De meeste opties krijg je als je een webwinkel aanwijst. Daar is het assortiment het grootste en heb je dus de meeste keuze. Je kunt dan ook een kerstpakket bestellen waarvan iedereen blij wordt.