Een koelwerkbank kopen, hoe kan je het beste exemplaar vinden?

restaurant bar

Een koelwerkbank kopen, hoe kan je het beste exemplaar vinden?

Het spreekt voor zich dat een horecakeuken uit tal van verschillende onderdelen bestaat. Eén van deze onderdelen is een zogenaamde koelwerkbank. Het betreft hier zoals de naam reeds aangeeft een werkbank die eveneens is voorzien van koelruimte. Volgens heel wat mensen die reeds enige tijd eigenaar zijn van een horecazaak is dit één van de belangrijkste onderdelen van de keuken van je horecazaak. Dit niet alleen omdat de koelruimtes de ingrediënten koel moeten zien te houden, maar ook omdat je er elke dag behoorlijk intensief gebruik van gaat maken. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is de onderstaande informatie voor jou beslist zeer interessant!

Uit welke onderdelen bestaat een koelwerkbank?

Zoals de informatie in de inleiding reeds heeft aangegeven kan er worden vastgesteld dat een koelwerkbank bestaat uit twee verschillende onderdelen. Het gaat hierbij dan om:

  • Het werkblad dat zich aan de bovenkant bevindt;
  • De koelruimtes die onder het werkblad zijn terug te vinden;

Dit maakt meteen duidelijk dat er verschillende functionaliteiten aan dit onderdeel van een horeca keuken worden toegeschreven. In eerste instantie kan je de ingrediënten die je nodig hebt voor het bereiden van je maaltijden eenvoudig in de onderliggende koelruimtes plaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze goed op temperatuur worden gehouden, bovendien is het ook nog eens zo dat je ze meteen bij de hand hebt. Dit maakt een koelwerkbank een ongelofelijk praktisch en eigenlijk ook zeer veelzijdig onderdeel van elke horecakeuken.

Keuze uit verschillende soorten koelwerkbanken

Het onder de loep nemen van het aanbod met koelwerkbanken op de markt maakt meteen duidelijk dat er menig aantal verschillende soorten exemplaren bestaan. Hierbij maken we in eerste instantie een onderscheid tussen de verschillende opties op vlak van indeling. Dat is echter niet alles. Ook de afmetingen van deze koelwerkbanken kunnen behoorlijk verschillen. Nog een ander belangrijk verschil heeft betrekking tot het feit dat een koelwerkbank kan worden vervaardigd uit verschillende materialen. In het merendeel van de gevallen gaat de voorkeur echter sterk uit naar RVS.

De keuze voor een RVS koelwerkbank komt helemaal niet uit de lucht vallen, in tegendeel. Voor RVS geldt namelijk dat er best een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie staat dit materiaal er bijvoorbeeld om bekend ongelofelijk kwalitatief te zijn. Daardoor is een uitmuntende levensduur altijd gegarandeerd. Dat is echter niet alles. Bovendien is dit ook één van de meest hygiënische materialen op de markt. Ook dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Wat maakt een koelwerkbank in de praktijk zo belangrijk?

Zoals eerder reeds vermeld zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk elke dag opnieuw behoorlijk intensief en vaak zelfs met meerdere personen gebruik zal worden gemaakt van de koelwerkbank die je hebt aangekocht. Dit zorgt er uiteraard voor dat je er goed aan doet om te investeren in het meest

kwalitatieve exemplaar. Ook hier komt de keuze voor RVS terug om de hoek loeren. Kies je ervoor om één keer grondig te investeren in de aankoop van een echt kwalitatieve koelwerkbank? Dan zal je ongetwijfeld al snel tot de conclusie komen dat je de vruchten zal plukken van deze investering niet alleen op korte, maar zeer zeker ook op lange termijn.

Bestel ook snel je vetafscheider bij HorecaRama!