Redenen om je bedrijfspand te beveiligen

Redenen om je bedrijfspand te beveiligen

Geen enkele ondernemer wil dat er wordt ingebroken in het bedrijfspand. Er gaan verhalen rond over ondernemers die zoveel financiële schade hadden van een inbraak dat ze failliet gingen. Toch zijn er nog steeds veel ondernemers die geen beveiligingssysteem hebben. Omdat het wel echt belangrijk is dat je jouw pand beveiligt, staan er in dit artikel redenen onder elkaar. 

Bescherming

Ten eerste is een beveiligingssysteem bedoeld om alle eigendommen van het bedrijf te beschermen tegen brand, inbraak en andere rampen zoals waterschade. Het aanschaffen van een beveiligingssysteem is niet goedkoop. De kosten die je hebt na een inbraak zijn echter nog hoger dus het is alsnog een slim idee om je pand te beveiligen. Daarnaast is de psychologische impact die een inbraak kan hebben ook enorm, wat nog eens bovenop de materiële schade komt.

Het schrikt inbrekers af

Het is bewezen dat inbrekers afgeschrikt worden door duidelijke tekenen van een alarmsysteem, zoals stickers, buitencamera’s en tuinborden voor videobewaking. De inbrekers kijken of ze één van deze dingen zien en wanneer dit het geval is gaan ze vaak niet inbreken. Dit moet je dus hebben!

Je maakt je minder zorgen

Wanneer er een beveiligingssysteem is geïnstalleerd, kan je gerust zijn. Je weet dan dat je bedrijfspand goed beschermd en beveiligd is. Met sommige moderne securitysystemen voor bedrijven kun je overal je bedrijfspand checken. Hierdoor kan je veel stress loslaten en alles altijd wanneer je wilt in de gaten houden. 

Lagere verzekeringspremie

Veel verzekeraars bieden een premiekorting aan op het moment dat je een professioneel beveiligingssysteem hebt. Deze premiekorting ligt vaak tussen de vijf en twintig procent. De hogere kortingen gelden meestal voor systemen die naast inbraakbewaking ook omgevingsbewaking hebben die brand, rook en waterschade detecteren. De korting zal niet alle kosten van het professioneel beveiligingssysteem dekken, maar het wordt op de lange termijn wel betaalbaarder.