Een website voor iedereen

Een website voor iedereen

De eenentwintigste eeuw is nu al de eeuw van de digitalisering. Een onbegrijpelijk grote hoeveelheid informatie is op het internet te vinden en bijna niemand gaat tegenwoordig nog de deur uit zonder mobieltje op zak. Dit resulteert in het feit dat vrijwel iedereen dagelijks gebruik maakt van websites of sociale media. Hoe het gebruik van websites en apps voor de meesten als vanzelfsprekend klinkt, is het voor velen vaak een grotere opgave. Daarom is het belangrijk dat jij jouw website digitaal toegankelijk maakt.

Afhankelijk

In deze eeuw worden er dus steeds meer diensten online aangeboden, maar dat zorgt er ook voor dat we steeds afhankelijk worden van het internet. Veel ondernemingen zoals webshops of apps verdienen hun brood via het internet en de gebruikers van die platformen hebben het nodig om te communiceren. Het feit dat onze samenleving afhankelijk wordt van het internet, betekent dat we ook degenen die deze platformen niet goed kunnen gebruiken, niet achterlaten. Het is daarom belangrijk om websites digitaal toegankelijk te maken.

Moet ik dat zelf doen?

Er zijn talloze manieren om je website toegankelijker te maken. Je kan zelf op onderzoek uit gaan om je website te verbeteren, maar je kan het ook een ander laten doen. Externe bedrijven kunnen jouw website testen op toegankelijkheid en kunnen jou advies geven over de beste manier waarop jij je website digitaal toegankelijker kan maken. Zelfs kan zo’n bedrijf jouw eigen werknemers trainen om de digitale toegankelijkheid van de site te verbeteren en in de gaten te houden. Een bedrijf dat deze drie diensten allebei aanbiedt, is Cardan technobility. Hier krijg je de best mogelijke service die ze kunnen geven en Cardan technobility doet zijn uiterste best om jouw website zo gebruikvriendelijk mogelijk te maken. Als je op hun eigen site kijkt wordt al meteen duidelijk wat er wordt bedoeld met digitale toegankelijkheid: de website heeft een duidelijke zoekbalk bovenaan, er is een sterk contrast tussen achtergrond en tekst, en het bedrijf houdt zich aan een beperkt kleurenpallet. Laat je website niet langer gesloten: breek het open, maak het helder, wordt digitaal toegankelijk en laat niemand achter.