Verhuizen op latere leeftijd

Verhuizen op latere leeftijd

Het kan zijn dat je op latere leeftijd nog wilt gaan verhuizen. Als je op latere +leeftijd bent, ben je natuurlijk niet meer zo fit als eerst en het kan ook zijn dat je minder geld hebt doordat je met pensioen bent bijvoorbeeld. Deze dingen hebben invloed op het verhuizen en hier moet rekening mee gehouden worden. We gaan het hier meer in detail over hebben in dit artikel en ook een aantal tips geven voor het verhuizen op latere leeftijd.

Verhuisbedrijf

Op een latere leeftijd is het minder aan te raden en soms ook niet mogelijk om zelf te verhuizen. Het is daarom aangeraden om een verhuisbedrijf in te huren die het verhuizen voor jou regelt. Je zou bijvoorbeeld bij F&S verhuizingen terecht kunnen voor senioren verhuizingen. Dit houdt in dat alles voor je gedaan wordt, het schoonmaken van je oude en nieuwe woning, het verhuizen en in en uitpakken van je spullen enzovoort. F&S verhuizingen is een verhuisbedrijf in steenbergen en op veel andere locaties. Je kan natuurlijk ook gewoon vragen aan vrienden of familie of ze willen helpen met het verhuizen, dit bespaart ook veel geld.

Maak aanpassingen

Als je op oudere leeftijd bent is het verstandig en misschien ook wel noodzakelijk om bepaalde aanpassingen binnen je woning te maken. Maak aanpassingen aan de toilet, als je ouder wordt is het minder makkelijk om te gaan zitten en om op te staan. Een verhoogde toiletzitting kan dit meer gemakkelijk maken. Steunbeugels aan de zijkant van de toilet zijn ook een optie om het zitten en opstaan makkelijker te maken. Ook in de douche kan je steunbeugels plaatsen voor extra ondersteuning. Het kan ook zijn dat je problemen hebt met traplopen of lopen in het algemeen, een traplift is dan zeker aangeraden. 

Kies verstandig

Als je op latere leeftijd gaat verhuizen is het belangrijk dat je verstandig je nieuwe woning kiest, waarbij je rekening houdt met je leeftijd en de conditie van je lichaam. Als je in een appartement wilt gaan wonen, let er dan op dat er een lift of traplift aanwezig is. Op latere leeftijd kan het traplopen namelijk meer moeizaam gaan en is in sommige gevallen niet mogelijk door lichamelijke beperkingen op latere leeftijd. Er wordt ook aangeraden om te kijken of de woning dicht in de buurt ligt van belangrijke voorzieningen zoals de supermarkt, apotheek, fysiotherapeut enzovoort.