Waar moet je op letten wanneer je gaat verhuizen?

Waar moet je op letten wanneer je gaat verhuizen?

Wordt het tijd om naar een andere woning te gaan? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een nieuwe woning die echt in de smaak valt. Heb je eenmaal een mooi pand gevonden, dan begint er een stressvolle tijd. Er moet namelijk van alles geregeld worden om de verhuizing goed te laten verlopen. Hoe regel je dit hele proces gestroomlijnd via een verhuisbedrijf? Bij Goedkoop Ontruiming regel je een vlotte overgang van woning A naar woning B. In dit artikel lees je de beste tips voor een goedkope ontruiming van je oude woning en een soepele verhuizing naar je nieuw stekje!

1. Bekijk wat er tijdig geregeld moet worden

Voor een probleemloze verhuizing is het belangrijk om te bepalen welke spullen en diensten je tijdig moet regelen om de overplaatsing goed te laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan het kopen of huren van verhuisdozen, een verhuisbedrijf contacteren of, als je de verhuizing zelf wilt regelen, bus of vrachtwagen huren voor het transport van je inboedel.

Verder kun je beter ook maar vroegtijdig beginnen met het administratief afwikkelen van de geplande verhuizing. Geef aan je energiemaatschappij, de bank, overheidsinstellingen, bedrijven, je werkgever c.q. zakelijke relaties, en verzekeraars door wat je nieuwe adres wordt en per welke datum dit ingaat. Via postbedrijven kun je dit overigens uit handen geven aan een ‘Verhuisservice’, die dan alle contracten, contacten en adressen bij relevante connecties voor je laat omzetten. Wel zo handig in een stressvolle tijd, want je ziet al snel iets over het hoofd!

2. Zelf inpakken en de meubels demonteren kan slim zijn

Heb je niet veel te besteden, maar wil je de verhuizing toch via een erkende verhuizer regelen? Dan kun je op de totale kosten besparen, door zoveel mogelijk zelf te regelen. Denk aan het inpakken en uitpakken van de dozen, het zelf (de)monteren van meubilair en zelf verhuisdozen regelen. Hiermee kun je een hoop kosten besparen!

3. Controleer of je recht hebt op een verhuisvergoeding

In bepaalde CAO’s, zoals die van de overheid, zijn bepalingen opgenomen over financiële compensaties voor medewerkers die een bepaalde afstand verhuizen om dichter bij hun werk te gaan wonen. Controleer je CAO op eventuele regelingen, want je kunt – zeker als je over een grote afstand verhuisd en in de buurt van je werk gaat wonen – vaak aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming die in de duizenden euro’s kan lopen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!