Alles over afval bij een verhuizing

Alles over afval bij een verhuizing

Veel lege verhuisdozen, oude meubels die je toch niet meer wilt hebben, sloopafval en planten uit de tuin die eruit gaan; verhuizen brengt veel afval met zich mee. Dit is ook weer fijn want je wordt verplicht om al je spullen eens uit te zoeken en te ordenen, rotzooi weg te gooien en het huis mooi te verbouwen. In dit artikel lees je alles over afval bij een verhuizing. 

Afval tijdens het verhuizen

Verhuizingen brengen zoals je hierboven al kon lezen veel afval met zich mee. Bij het uitruimen van je huis komt je veel dingen tegen die je niet meer wilt hebben of die je niet meer gebruikt. Oude meubels die niet meegaan naar je nieuwe huis moet je ook ergens kwijt en zo zijn er nog heel wat dingen die je niet meer wilt hebben. In het nieuwe huis gaat het verder. De oude keuken en badkamer gaan eruit, de nieuwe gaan erin, het oude behang wordt van de muren gehaald en er worden oude wanden gesloopt en nieuwe geplaatst.

Wanneer je gaat verhuizen is het slim om een rolcontainer voor afval te huren bij Vergelijkjeafval.nl. Welke je precies nodig hebt, ligt aan je plannen! Zoek dit dus goed uit.

Welke afvalcontainer kun je het beste gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten afvalcontainers voor veel verschillende afvalsoorten. Wanneer je gaat verhuizen is een bouwafvalcontainer, sloopafvalcontainer of een grofvuilcontainer vaak de beste keuze. Hieronder worden deze drie verschillende containersoorten besproken. 

Grofvuil container

Bij een grofvuilcontainer mogen er verschillende soorten afval bij elkaar gemengd worden. Denk aan oude meubels, bouwafval zoals hout, puin metaal, maar ook tuinafval. Dit is erg handig op het moment dat je in een verhuizing zit. Je hebt dan namelijk zoveel aan je hoofd dat je geen zin en tijd hebt om ook nog rekening te houden met het scheiden van afval. 

Bouw- en sloopafvalcontainer

Op het moment dat je heel het nieuwe huis gaat verbouwen en dus ook veel moet slopen, heb je veel bouw- en sloopafval. Op dit moment is een bouw- en sloopafvalcontainer de beste keus. Deze containers zijn ook speciaal voor sloopafval gemaakt en daarom zijn ze ook perfect voor deze situatie!