Tuinaanleg voor een bedrijf

Tuinaanleg voor een bedrijf

Er zijn diverse redenen om een tuinaanleg te overwegen. Het kan zijn dat u met uw bedrijf in een nieuw pand terecht bent gekomen, waar nog enkel zand omheen ligt. Of dat u na al die jaren eindelijk een keer een vernieuwde tuin aan wil leggen die beter bij het aanzien van uw bedrijf past. Wat de reden voor een tuinaanleg ook is, u wilt dit als manager of bedrijfseigenaar natuurlijk niet zelf aan gaan pakken. Daar is geen tijd voor! Daarom zijn er veel hoveniers die deze service aanbieden voor bedrijven. Of het nou om een grote bedrijfstuin gaat, een klein intiem binnen tuintje of een volledige campus gaat, deze hoveniers kunnen u helpen. Vaak hebben zij een speciale ontwerper en een speciaal team van hoveniers die getraind zijn om in te spelen op de wensen van een bedrijf en uw visie of missie in uw bedrijfstuin door kunnen laten lopen. Zo maakt u van het bedrijfspand en haar tuinen één mooi geheel, dat ook de inhoud van uw bedrijf weerspiegelt. 

De aanleg uitbesteden aan een hovenier

Wanneer u uw tuinaanleg uit gaat besteden aan een hovenier, is het zeer aan te raden om te kiezen voor een hovenier die niet alleen de tuinaanleg voor bedrijven aanbiedt, maar ook het ontwerpen van de tuin op zich kan nemen. De meeste hoveniers die specifiek ook bedrijfstuinen kunnen aanleggen, kiezen ervoor om ook een tuinontwerper in dienst te nemen. Vooral bedrijven willen gewoon goed werk geleverd zien en hier niet teveel gedoe mee hebben. Men wil immers geen taakteam op hoeven richten binnen de organisatie om de werkzaamheden rondom de tuinaanleg te monitoren en sturen. Als dit wel nodig is, is voor een verkeerde hovenier gekozen! 

Een geschikt ontwerp voor de tuinaanleg

Als bedrijf is het belangrijk om een beeld te vormen van wat het budget is voor de tuinaanleg en wat voor een eindresultaat verwacht wordt. Dit kan zijn dat het gewoon groen of kleurrijk moet zijn, of dat het specifiek een rustgevende hangmat tuin moet worden met zonnebloemen. Alles is in principe mogelijk en de ontwerper zal al deze vragen ook stellen. Daarom moet een bedrijf hier goed over nagedacht hebben. De ontwerper zal eerst een schets maken en nadat deze goedgekeurd is, zal een presentatie en een definitief ontwerp volgen. Hierbij kan de organisatie het project loslaten en zal de ontwerper de hovenier binnen het bedrijf informeren over de plannen.

Tuinaanleg en groenonderhoud 

Voor de aanleg, zal er bepaald worden hoe de planning voor de aanleg van tuin eruit zal moeten zien. Hierbij zal een manager van het bedrijf nog betrokken moeten worden, maar hierna kan het helemaal overgeleverd worden aan de hovenier en zijn team. Vanaf hier zal deze groep geheel autonoom te werk gaan en volgens het plan de tuinaanleg gaan uitvoeren. Hierbij wordt enkel door professionals samen gewerkt en wordt de levering van producten ook zo efficiënt mogelijk gepland. Zo ondervindt u er als bedrijf de minste hinder van.