Werkkleding op de zaak

Werkkleding op de zaak

Vindt u het belangrijk dat uw personeel de juiste werkkleding draagt? Logisch, aangezien het binnen veel branches essentieel is dat men de juiste kleding draagt. Zo dient u in de bouw bijvoorbeeld veilige kleding te dragen, inclusief helm. In andere branches dient men juist formele kleding te dragen, zodat gasten op de juiste manier ontvangen kunnen worden. De verschillen tussen de branches zijn enorm, zo ziet werkkleding zorg er bijvoorbeeld heel anders uit dan kleding in de horeca. Daarnaast zal de ideale werkkleding ook per bedrijf verschillen, aangezien de kleding goed bij het bedrijf moet passen. Ieder bedrijf heeft een andere huisstijl en binnen de meeste branches zal de kledingstijl van het personeel hierop aan moeten sluiten.

Functionaliteit of uitstraling?

Werkkleding moet functioneel zijn. In de bouw draagt men geen colbert en hier zijn goede redenen voor. Toch hoeft functionaliteit zeker niet ten koste van de uitstraling te gaan. Werkkleding kan zowel functioneel als mooi zijn. Het is in dit geval wel van belang dat er goed over de kleding wordt nagedacht. Het is zeker geen slecht idee om hier een specialist voor in te schakelen. Er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfskleding en huisstijlen. Door de juiste specialist in te schakelen, kunt u zowel zeker zijn van mooie als functionele bedrijfskleding. In dit geval bent u vaak net iets duurder uit, maar het is absoluut de moeite waard.

Wat doet werkkleding voor uw bedrijf?

Kleding kan veel voor een bedrijf betekenen. Om te beginnen verbetert werkkleding in veel gevallen de veiligheid. Zo draagt men in de bouw beschermende kleding. Voorbeelden hiervan zijn bouwhelmen en veiligheidsvesten. Daarnaast kan de uitstraling van het personeel in veel branches ook voor klantenbinding zorgen. Langzamerhand raken uw klanten gewend aan de huisstijl van uw bedrijf, en dus ook aan de kleding van uw personeel. Wanneer uw huisstijl eenmaal vertrouwd is en men goede ervaringen met uw bedrijf heeft, is de kans klein dat men een volgende keer voor een concurrent kiest. 

 

Ook voor uw personeel zelf is het prettig om de juiste kleding te dragen. Zo zit goede werkkleding bijvoorbeeld comfortabel. Bovendien hechten de meeste mensen veel waarde aan hun eigen uitstraling. U kunt zich voorstellen dat de gemiddelde persoon zich niet comfortabel voelt in kleding die bijvoorbeeld een aantal maten te groot is. Om deze reden wordt bedrijfskleding binnen bepaalde branches nog volledig op maat gemaakt. Indien u interesse heeft in dergelijke kleding, is het aan te raden om u in “corporate fashion” te verdiepen.

Het bestellen van de kleding

Bent u van plan om kleding voor uw werknemers te bestellen? In dit geval zijn er diverse webshops waarbij u terechtkunt. Het is aan te raden om u goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Ga bijvoorbeeld goed na welke werkkleding merken als kwalitatief bekend staan. Daarnaast kunt u de kleding ook geheel op maat laten maken. In dit geval betaalt u uiteraard meer. Dit is daarom vooral gebruikelijk bij bedrijven waarbij de huisstijl echt een grote rol speelt. Kijk daarom direct bij Hurricane | Bedrijfskleding voor gepaste werkkleding voor uw personeel en organisatie.