Transportbanden inzetten in de landbouw

Transportbanden inzetten in de landbouw

Als ondernemer in de landbouw is het efficiënt werken met de middelen die je hebt zeer belangrijk. Uiteraard blijft de kwaliteit van het product altijd voorop staan. Alleen door efficiënt te werken kan er heel veel kosten worden bespaard. Om deze redenen worden dan ook transportbanden van Van Trier ingezet in de landbouw. We vertellen er in dit artikel meer over.

Verschillende soorten producten

Er zijn verschillende soorten machines die ingezet kunnen worden om de producten te kunnen verwerken. Dit heeft echter ook met type product te maken wat er wordt vervoerd. Zo kunnen aardappelen bijvoorbeeld heel gevoelig zijn en mogen deze niet al teveel schade oplopen. Dan moet onder andere rekening worden gehouden met de valhoogte en het materiaal van de band. Mocht je voor het eerst gaan werken met een mobiele transportband, zorg er dan ook altijd voor dat je eerst advies inwint bij de specialist zodat je in ieder geval de juiste transportband hebt.

Transportband voor een lange of korte termijn

In de landbouw heb je natuurlijk te maken met bepaalde seizoenen. Hierdoor moet er niet altijd evenveel verwerkt worden als in het hoogseizoen. De grootte van het bedrijf speelt natuurlijk ook een grote rol in het wel of niet aanschaffen van een landbouwmachine. Mocht je niet de ruimte ervoor hebben dan is het vaak gemakkelijker om een transportband te hebben voor de korte termijn. Dan is het ook beter om een transportband te huren. Mocht je deze voor langere periode nodig hebben, zodat je het gehele jaar efficiënter kan werken. Dan is het beter om een mobiele transportband te kopen.

Tweedehands kopen of nieuw

Mocht je niet het budget beschikbaar hebben om een gloednieuwe mobiele transportband te kopen dan kun je ook kiezen voor een alternatief. Dat is een tweedehands transportband. Deze transportbanden zijn goedkoper in aanschaf waarde. Je loopt hierbij wel het risico dat sommige onderdelen eerder aan het einde van zijn levensduur zijn. Als je dit wilt voorkomen kun je voor een meerprijs ook nog altijd navragen of ze onderdelen kunnen controleren en vervangen.