Tips om sneller te worden met karten

Tips om sneller te worden met karten

Ben jij van plan binnenkort te gaan karten? Dan kan je deze tips alvast gebruiken om sneller te worden. Als je dit artikel goed leest en de tips gebruikt tijdens het karten in omgeving Breda op de kartbaan, win je gegarandeerd van je hele vriendenclub!

Gebruik de ideale racelijn

Je hebt misschien al weleens gehoord van de ideale racelijn. Dit is de snelste lijn door de bochten van het circuit. Rijd de bochten in een vloeiende lijn van buiten naar binnen en weer naar buiten. Zo maak je de bocht zo recht mogelijk en hierdoor hoef je minder te sturen en kan je meer snelheid behouden tijdens het karten. 

Offer sommige bochten op voor andere bochten

Vooral op indoor kartbanen heb je veel bochten die snel achter elkaar komen. Je kunt niet alle bochten even snel nemen, je zal dus sommige bochten moeten opofferen om in andere bochten harder te kunnen rijden. Je rijdt hier eigenlijk wat trager doorheen, zodat je de volgende bocht juist sneller kan nemen. Hier gaan de meeste karters de mist in: ze gaan met volle vaart door de eerste bocht en komen daarna niet uit in de tweede bocht. Het is juist van belang om een tweede bocht altijd sneller te nemen, want daarna volgt een recht stuk waar je de snelheid wilt hebben. Bepaal dus van tevoren welke bochten (voor een recht stuk) het belangrijkst zijn om snelheid te hebben.

De uitspraak; ‘remmen is angst’

Remmen is angst is een uitspraak die erg bekent is. Deze uitspraak moet je alleen niet altijd heel letterlijk nemen. Je kunt beter wel gebruikmaken van de rem, daarmee haal je namelijk sneller de snelheid uit de kart dan dat je het gas loslaat. Je kunt natuurlijk het gas vol ingetrapt houden en agressief sturen om snelheid te minderen. Maar remmen is een stuk effectiever en uiteindelijk dus ook sneller.