Hoe weet je wat je mee moet nemen tijdens een uitwisselingsjaar?

Hoe weet je wat je mee moet nemen tijdens een uitwisselingsjaar?

Voor een tijdje naar het buitenland gaan tijdens jouw uitwisselingsjaar is spannend. Je kent niemand en je gaat nieuwe mensen leren kennen. Je kan naar veel landen toe tijdens een uitwisselingsjaar. Ga je graag naar Amerika, dan kan dat ook. Je kan dan kiezen om deel te nemen aan een highschool in Amerika of je kiest ervoor om tijdens je uitwisselingsjaar au pair te worden. Je wilt jezelf natuurlijk goed voorbereiden op dit nieuwe avontuur, maar wat moet je nou allemaal meenemen? Lees dan dit artikel verder!

Wat moet je inpakken? 

Het is natuurlijk belangrijk dat je geen essentiële spullen vergeet. Denk hierbij aan je paspoort, vliegticket, belangrijke reisdocumenten en bankpassen. Dit zijn spullen die je echt niet moet vergeten. Toch zijn er ook nog andere belangrijke spullen die je niet moet vergeten. Zorg ervoor dat je een goed werkende telefoon hebt, zodat je altijd iemand kan bereiken. Ook kan je met jouw telefoon leuke herinneringen vastleggen. Kijk wel goed welke oplaad kopjes je nodig hebt op de plaats van bestemming. Houd ook rekening mee het seizoen waarin je aankomt. Het is natuurlijk niet nodig om truien mee te nemen als het zomer is. Dit scheelt dan weer plek in de koffer. Grote kans dat je een wasmachine hebt op de plaats van bestemming, dus neem niet te veel kleren mee. Neem ook meerdere setjes schoenen mee. Neem minimaal een paar sportschoenen of comfortabele sneakers mee.

Wat kan je meenemen als je nog ruimte over hebt?

Je moet het tijdens jouw uitwisselingsjaar zo fijn mogelijk maken. Neem daarom wat spullen van thuis mee, zo voel je jezelf sneller een beetje thuis in je nieuwe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, beeldjes of je favoriete snack. Als je medicijnen slikt, is het verstandig om van jouw recept een internationale verklaring aan te vragen. Dan kun je altijd in je gastland de juiste medicijnen ophalen. Neem geen spullen mee die je daar ook gemakkelijk kan kopen. Maak in de maanden voor vertrek een stapeltje met spullen die je mee wilt nemen of mee moet nemen. Kijk ook na of je genoeg kleren bij hebt. Wees kritisch en laat niet-essentiële spullen achter. Begin op tijd met nadenken wat je mee wil hebben, zodat je stress voorkomt. Vergeet niet je waardevolle spullen in je handbagage te stoppen en doe je toiletartikelen in een waterproof tasje in je koffer.