Manieren om je auto te pimpen

Manieren om je auto te pimpen

Er zijn veel manieren om je auto te pimpen, zowel zeer uitbundige als subtiele manieren. Hoewel het echt totaal laten pimpen van je auto aan het begin van deze eeuw misschien wel een stuk populairder was dan dat het nu is, mede door het populaire spel Need For Speed: Underground 2, wordt het nog steeds veel gedaan en zijn er ook nieuwe manieren ontstaan en bedacht om dit te doen. Wat zijn nou populaire manieren om je auto te pimpen?

Nieuwe velgen

Veel autoliefhebbers vinden het belangrijk dat er mooi velgen onder hun auto zitten, veel mensen besteden een aardig centje om de standaard velgen onder hun auto te vervangen voor strakkere, grotere en sportieve velgen die de auto al een hele andere uitstraling kunnen geven. Autoproducenten proberen dit tegenwoordig al vaak voor te zijn, door de consumenten bij het samenstellen van de auto al veel mogelijkheden op dit gebied te geven. Buiten dat deze velgen die vaak van aluminium gemaakt worden er heel goed uit zien, hebben ze in vergelijking met standaard velgen nog een aantal voordelen. Zo is er minder kans op roestvorming, ze zijn beter voor de levensduur van de banden en het zorgt voor een betere warmteafvoer tijdens het remmen. 

Een carwrap

Een complete carwrap wordt ook vaak toegepast wanneer iemand zijn of haar auto wilt pimpen. Bij carwrapping wordt er een speciale folie over het carrosserie van de auto heen geplakt waardoor deze een hele andere kleur of kleuren krijgt. Je hebt heel veel mogelijkheden op dit gebied, ook met metallic en matte kleuren. De folie is ook gelijk een beschermende laag voor de onderliggende lak, en wanneer je de wrap beu bent is deze er ook zo weer afgehaald. Een carwrap is in principe voor elke auto beschikbaar aangezien alles op maat gedaan wordt, dus of je nou een Ford, Audi, Kia of zelfs een Tesla laten wrappen? Het is allemaal mogelijk. 

Aanpassingen aan het carrosserie

Om je auto een hele sportieve uitstraling te geven kan je gebruik maken van sideskirts, dit zijn een soort zijspoilers die je relatief simpel zelf aan de auto kunt bevestigen. Hierdoor krijgt de auto een sportieve uitstraling doordat het lijkt dat hij dichter bij de weg komt te liggen, vaak hebben ze ook nog bepaalde aerodynamische functies waardoor het brandstofgebruik lager wordt.