Je cabriodak schoonmaken? Let op deze dingen!

Je cabriodak schoonmaken? Let op deze dingen!

Wanneer je een cabrio hebt moet je waarschijnlijk je auto vaker schoonmaken dan mensen die geen cabrio hebben. Dit komt omdat jij natuurlijk een stoffen dak hebt. Deze heeft veel meer onderhoud nodig dan een ‘normale’ dak. In dit artikel krijg jij te weten waar je allemaal op moet letten met het schoonmaken ervan.

 

Ruiten schoonmaken

Cabrio’s hebben of een glazen raam of een plastic raam. Beide moet je op een andere manier schoonmaken:

  • Glazen ramen maak je schoon door met alleen water en glasreiniger te gebruiken. Wees tijdens het schoonmaken hiervan voorzichtig met de achterruitverwarming. Deze kan namelijk erg snel beschadigen als je hier niet voorzichtig mee bent. Veeg ook niet in ronden, maar van rechts naar links of swirls te voorkomen.
  • Plastic ramen kun je uitsluitend met koud water schoonmaken wat je gemengd hebt met groene zeep. Maak ook gebruik van een zachte doek. Vermijd borstels en schuursponzen. Deze brengen namelijk makkelijk krassen aan op je raam.

 

Doe het niet in de zon

Het is zeer af te raden om je cabriodak te reinigen in de zon. Wanneer je dit doet kan het zeepmengsel nare vlekken en kringen achter laten. Probeer dus als je je dak gaat schoonmaken dit in de schaduw te doen of in delen zodat het allemaal netjes in de schaduw kan drogen.

 

Maak geen gebruik van vinyl beschermingsmiddelen

Het is enorm af te raden om gebruik te maken van vinyl beschermingsmiddelen als je je cabriodak aan het schoonmaken bent. Door deze middelen te gebruiken verouder je de levensduur niet, je zorgt er juist voor dat deze minder lang mee gaat. De kleuren worden weggetrokken en je dak gaat er doffer van uitzien.

 

Laat het doen

Het kan natuurlijk zijn dat je geen tijd hebt om je cabriodak te reinigen. Je hebt er geen zin in of je durft het niet aan om deze zelf te reinigen. Dan kan je dit het beste laten doen door een bedrijf dat zich hierin specialiseert. 

Wil je je dit laten doen? Laat dan je cabriodak reinigen bij Legal Shine.