Leuke plaatsen om te wonen in Drenthe

Leuke plaatsen om te wonen in Drenthe

Ondanks de harde groei van de vraag naar woningen in de grotere steden van Nederland, zijn de minder populaire provincies een aardige inhaalslag aan het verwezenlijken. De provincie Drenth ziet jaar na jaar een gestage groei en de vraag begint groter te worden dan het aanbod. Toch zijn er nog genoeg pareltjes te koop binnen deze provincie, die zich toch vooral kenmerkt door haar natuur en rust. Geïnteresseerd in een relaxt leven zonder stress? Lees dan vooral verder.

De huizenmarkt

De laatste paar jaren zit de huizenmarkt in een flinke groei. Dit is voornamelijk te zien in de grote steden, zoals Amsterdam en omstreken. In provincies als Drenthe is de groei gestaag, maar zeker niet negatief. De vraag naar vooral nieuwbouwwoningen is in het laatste jaar erg gegroeid en de steden binnen de provincie doen flink hun best om de kopers naar hun stad te trekken. Tijd voor een vergelijking tussen de belangrijkste steden van Drenthe.

Assen

Assen is de hoofdstad en trekt vooral jongeren uit de regio aan. Rust is er vooral te vinden in de groene buitenwijken. Hier wonen veel families met kinderen. Vind hier een overzicht van de nieuwbouw in Assen.

Emmen

Een plaats waar zowel ouderen en jongeren hun lol op kunnen. Voldoende afleiding en actie, maar ook veel natuur en cultuur. Klik hier voor meer over nieuwbouwwoningen in Emmen.

Nooitgedacht

Nooitgedacht is een wat minder bekende plaats, maar toch zeker de moeite waard om als optie te overwegen. Een gunstige ligging nabij Assen, maar toch een stuk rustiger. Een plaats waar iedereen zich thuis voelt. Met minder dan 500 inwoners een uniek dorp in Nederland.

Coevorden

Net tegen de Duitse grens ligt het pittoreske Coevorden. Het plaatsje is al menigmaal uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. Door zijn ligging behoort Coevorden zeker tot één van de beste keuzes in de regio.

Beilen

In Beilen is altijd wat te doen, zeggen de mensen die er wonen. Beilen is een middelgroot dorp, met iets meer dan 11 duizend inwoners.

Eelderwolde

Tegen de grens met Groningen aan ligt het groene dorpje Eelderwolde. Erg rustig, maar vol met groene parken en bossen.

Gieten

Gieten ligt op de Hondsrug en staat ook bekend als echt natuurdorp

Oosterwolde

Wellicht niet zo bekend, maar toch bijna 10 duizend inwoners. Oosterwolde richt zich niet alleen op natuurliefhebbers, maar ook op mensen die vanuit het dorp in de grotere plaatsen werken.