Is vocht in huis erg?

Is vocht in huis erg?

Vocht in huis komt vaak voor; vaker dan je denkt en waarschijnlijk herken je het niet zo snel. Misschien denk je er niet zoveel van, maar vochtproblemen kunnen hele nare gevolgen hebben! Welke gevolgen dat zijn, lees je in dit artikel.

Lekkages door vocht

Lekkages ontstaan doordat water zich opbouwt in de muren of het plafond; zeker in nieuwere huizen komt dit probleem vaak voor. In nieuwbouwhuizen zijn alle verwarmingsbuizen en leidingen mooi weggewerkt in de muur, maar dit zorgt ervoor dat je een lekkage niet snel opmerkt met alle gevolgen van dien. Ook kunnen lekkages ontstaan door optrekkend vocht, vaak het gevolg van condensatie in de spouw, een defecte regenpijp of het ontbreken van een waterkering op grondniveau. 

Niet goed voor je gezondheid

Vochtproblemen in huis, dat is niet goed voor je gezondheid. Er ontstaan vieze schimmels en zwammen die direct een negatieve werking op je gezondheid hebben, omdat je ademhalingsorganen en longen worden aangetast. Een te vochtig huis veroorzaakt ook hoofdpijn, vermoeidheid, irritaties aan je ogen en luchtwegen (hoesten). Heb je zwarte schimmel in huis? Laat dit dan direct door Alpha Vochttechniek Breda oplossen! Zwarte schimmels adem je in, komen op je voedsel terecht of kunnen landen op je huid; hier kun je erg ziek van worden en je kunt er wondjes op je lichaam van krijgen.

Ongedierte

Te veel vocht in het huis, dat trekt ongedierte aan. Dit komt, omdat er mossen en schimmels in huis groeien. Verschillende soorten dieren nestelen zich hier graag in; denk hierbij aan torren die houtrot veroorzaken, muizen, zilvervisjes en kakkerlakken. Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten! Ventileer je huis daarom goed, zo voorkom je dat er een hoge luchtvochtigheid ontstaat die de ongedierte aantrekt. Doe dit vooral in de winter, wanneer je op de koudere dagen de verwarming aan hebt staan; het raam op een kier zetten, dat maakt een wereld van verschil.